Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP își desființează contestatarii. Cuvinte grele folosite de gazetar și jigniri grave: tâmpiți, abjecți

captura YouTube - Recorder talks
Cristian Tudor Popescu CTP

Cristian Tudor Popescu a publicat un mesaj pe Facebook în care îi desființează pe toți cei care nu sunt de acord cu ideile sale.

CTP consideră că cei care îi atacă opiniile din clipurile postate pe YouTube sunt mult mai numeroși decât cei de pe Facebook pentru că ar avea un nivel de alfabetizare foarte scăzut.

Jurnalistul își jignește grav contestatarii pe care îi reduce la nivelul oamenilor de neanderthal și spune că imaginile le captează mai mult atenția decât textele scrise.

"Prostie netă, poză brută. M-am tot întrebat de ce pe net numărul de cretinetzi și netanderthali diferă sensibil de la Facebook la Youtube. De ce sunt mai mulți tâmpiți, abjecți, antisemiți, xenofobi, gândirofobi, românoși, ticăloși, fani Putin pe youtube decât pe fbk, printre cei care postează la textele și video-urile subsemnatului.

Am găsit un răspuns: pentru că pe youtube e cu imagini, cu poze în mișcare pe care netanderthalii le înțeleg mult mai lesne, aidoma strămoșilor neanderthali, autori, pe pereți de stânci și peșteri, ai desenelor zise azi rupestre, înainte de a se inventa scrisul. Căci, pe fbk, public texte, unele ceva mai lungi decât un sms, și cititul e o operație mult mai anevoioasă.

Pentru acest soi de humanoizi e adevărată zicătoarea de presă „O poză face cât 1000 de cuvinte”, care vine, de altfel, dintr-un domeniu al manipulării fățișe, publicitatea, fiind folosită în premieră într-o reclamă americană acum mai bine de 100 de ani.

Nu și pentru un om inteligent și de bun-simț, pentru care o fotografie, chiar netrucată, fie și animată, este reducționistă, decupează, taie brutal un fragment din realitatea spațiu-timp, în vreme ce 1000 de cuvinte, sau chiar mai puține, bine gândite, pot aduce nuanțe și interpretări inaccesibile doar pe bază vizuală.

Pe scurt, cei proști și cei răi prizează mai bine imagini decât cuvinte."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.