Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP o critică pe Sorana Cîrstea: Greu mor năravurile vechi! Sorana mai are de luptat cu Sorana

captură TV
CTP Cristian Tudor Popescu

Petra Kvitova a câștigat în fața româncei Sorana Cîrstea, 7-5, 6-4, ajungând în finala de la Miami Open.

Cristian Tudor Popescu a analizat parcursul Soranei și e de părere că ea ar fi putut merge în finala de la Miami dacă îi intra unul din cele două mingi de set pe care le-a avut la 5-3.

”Greu mor năravurile vechi!... La 5-3 pentru ea și 40-40, Sorana i-a servit cu primul, pe rever, spre exterior, stângacei Kvitová. Cehoaica a activat opțiunea balul sau spitalul. Întinsă cât putea, a smuls un backhand violent, la limită, în lung de linie. Și i-a intrat.  Ar fi putut să nu intre. I-a intrat pentru că a avut baftă, dar și pentru că e dublă campioană de Wimbledon, fost nr. 2 mondial”, scrie gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a mai precizat că  jucătoarea din Cehia a riscat foarte mult în acest meci și i-a ieșit, obținut multe game-uri consecutive.

Despre Sorana, spune că va mai avea meciuri pe care le va pierde ca acum, dar trebuie să lupte cu ea însăși pentru încredere.

”Vor veni și înfrângeri dureroase, spuneam. Un meci în oglindă cu cel împotriva Sabalenkăi: strâns, pe contre, cu rezultat imprevizibil până în ultima clipă, atunci câștigat, acum pierdut. N-aș zice că a jucat rău. E rea însă ciobirea a ceea ce am numit miracolul relației Cîrstea-Johansson. Sorana mai are de luptat cu Sorana...”

Simona Halep este superioară Soranei Cîrstea

În final, gazetarul a ținut să menționeze că totuși Simona Halep este superioară la Soranei Cîrstea, pe care o consideră plină de talent, dar în tenis este nevoie de foarte multe alte calități.

”Întrucât am reluat ce spusesem cu câțiva ani în urmă, anume că Sorana Cîrstea e poate cea mai talentată jucătoare a noastră, mi s-au adresat imediat întrebări dacă Simona Halep mai e jucătoarea nr. 1 a României, sau locul ei a fost luat de Sorana Cîrstea.

Mai întâi, o lămurire. Talentul este unul dintre factorii care compun calitatea unei jucătoare, nicidecum singurul. În lunga mea viață în tenis, am văzut prea multe talente de care s-a ales praful sau au eșuat într-o carieră mediocră.  Pe lângă talent, e nevoie de rezistență fizic-mentală pe termen lung, de concentrare susținută, de capacitatea de a îndura meciuri grele, de știința și disciplina aplicării unei tactici pe teren și de a învinge și când nu ești în formă, de constanță în performanță – pe scurt, de putere psihică. La toate aceste capitole, Simona Halep este superioară.  Cea mai talentată nu înseamnă automat și cea mai bună. Simona este cea mai bună jucătoare de tenis a României, astăzi și în toate timpurile, nr. 1, alături de Ilie Năstase, la băieți/fete împreună. E o nedreptate faptul că nu i se comunică nicio decizie la contestația pe care a depus-o în urma acuzației de doping, fiind ținută de luni de zile într-o incertitudine chinuitoare”, încheie CTP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.