Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP o toacă mărunt pe Dăncilă, după interviul acordat Digi24: 'Încearcă să treacă nevinovată, după ce i-a făcut jocurile murdare ale lui Dragnea'

www.digi24.ro
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat declarațiile premierului Viorica Dăncilă de la Digi24, spunând că ea încearcă să treacă nevinovată, după ce i-a făcut jocurile murdare ale lui Liviu Dragnea

„Dacă aș fi fost în emisiune, i-aș fi pus - atunci când a susținut în același stil doamna Dăncilă: Eu? Anti-europeană? Vai de mine... Deci, doamna Dăncilă, care a executat întocmai și la timp toate ticăloșiile pe care i le-a ordonat Liviu Dragnea sau Darius Vâlcov, când s-a dus în Parlamentul European și i-a sictirit, a sictirit un întreg Parlament: Nu am venit să vă dau socoteală, domnilor și doamnelor! - i-aș fi pus la această întrebare: Când v-ați dus la New York sau la Washington și ați susținut sus și tare că veți muta Ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, călcând în felul acesta decizia UE, tocmai spuneați că nu sunteți anti-europeană, care hotărâse că nu se face o asemenea mișcare de către țările membre. Drept rezultat, a obținut doamna Dăncilă pierderea locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate pe care România îl avea ca și obținut, l-a pierdut pentru că țările arabe nu au mai votat cu noi, în urma acestui gest profund antieuropean și antinațional, împotriva interesului național, pe care l-a făcut doamna Dăncilă.

Și dânsa spune: OUG 114 a avut și părți bune! Înțelegeți? Înceacă să treacă drept nevinovată  după ce până cu o lună înainte de alegerile din 26 mai a făcut toate jocurile murdare ale lui  Liviu Dragnea, care pentru asta a pus-o în această funcție. Și când a simțit atunci că e posibil că dl. Dragnea să se prăbușească, abia atunci a refuzat acea ordonanță pe justiție.

Noul ministru de Interne a băgat șefii de arme în ședință: 'Am stabilit lucruri care mă deranjează și pe care nu le accept'

Nu s-a delimitat de dl. Dragnea nici atunci, pentru că dorește în continuare, v-am spus și asta e logic ce face, nu știu, a sfătuit-o cineva: înainte să iei marile voturi cu care să câștigi prezidențialele, încearcă măcar să nu mai pierzi din ceea ce s-a obținut la europarlamentare. Asta e logic. Și atunci, își menține atitudinea față de Kovesi, continuă să susțină ca fiind valid modul samavolnic în care Kovesi a fost înlăturată de Tudorel Toader și de CCR, continuă să susțină teza cu lovitura de stat din 10 august. Și nici măcar de Liviu Dragnea nu vrea să se distanțeze până la capăt. Reia mereu bucăți din discursul lui Dragnea, acela cu s-au comis mari abuzuri, nedreptăți, vă dați seama ce însemna ca un om nevinovat să ajungă după gratii?

Asta se rezolvă pe calea justiției. Există mecanisme, în toate statele din lume unde se comit erori judiciare, există mecanisme în justiție. Nu se schimbă legislația în justiție, o întorci cu lopata, pentru a rezolva astfel de cazuri. Ele se rezolvă în cadrul legislației existente.

Noul ministru de Interne, ORDIN către jandarmi: Eu nu mai vreau ca vreun român să fie bătut


Deci, vedeți, reia bucăți din discursurile lui Dragnea, cu care speră să-și mențină nucleul dur de votanți ale PSD. Și în același timp: eu nu spun, dar zic, eu nu eram acolo, știți, eu am fost blocată. Cum să fii blocată când ai semnat OUG 114?  Ai contribuit în vreun fel în legătură cu ce s-a întâmplat la 10 august? Ai luat vreo măsură ca să se afle adevărul și ca vinovații să fie pedepsiți? De plidă, în legătură cu desecretizarea acelor documente. În calitate de prim-ministru, putea să ia niște măsuri. Nu le-a luat!”, a spus CTP.

CTP a refuzat să facă predicții și comentarii în legătură cu șansele Vioricăi Dăncilă de a ajunge în turul al doilea la alegerile prezidențiale. „Mă voi mărgini în această campanie electorală să anlizez prestația fiecăruia”, a anunțat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă i s-a părut că Viorica Dăncilă are răspunsurile unui prezidențibil și posibil președinte, Cristian Tudor Popescu a atras atenția că principala atribuție a unui președinte e politica externă.  „Ne-a arătat cam ce viziuni are, cam ce abilități, competențe, relații în materie de politică externă? (...) E proeuropeană de nouă ani, a fost atât de eficient proeuropeană în cei 9 ani, încât nimeni n-a putut la Bruxelles s-o contrazică în acei nouă ani. Pentru că a tăcut”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.