Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP prezice prăbușirea istorică a Ungariei: Dacă Orban nu ține seama de amenințare

captura YouTube - Recorder talks
Cristian Tudor Popescu CTP

Ungaria s-ar putea prăbuși la un nivel fără precedent în istoria ei, anunță jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care spune că problemele ungurilor ar putea fi generate de atitudinea ostilă față de Ucraina. Premierul Viktor Orban, în calitate de prieten bun al liderului Rusiei, Vladimir Putin, a blocat anul trecut acordarea unui ajutor substanțial pentru Ucraina.

Dacă lucrurile se repetă, Ucraina riscă probleme grave, crede CTP

"Poate cel mai important act politic al UE de când au început nenorocirile, pandemie, război, este perspectiva clară deschisă Ungariei de a rămâne fără drept de veto și fără finanțare europeană. Nu se putea răspunde altfel șantajelor de interlop practicate de V. Orban asupra organismelor europene.

Dacă Orban nu ține seama de amenințare și îi dă înainte cu blocarea fondurilor UE pentru Ucraina, cetățenii maghiari care au votat această blocare vor afla ce înseamnă „suveranismul” cu care au fost prostiți. Rămasă pe propriile-i picioare, Ungaria s-ar prăbuși în timp record. Inflația e uriașă, economia, în scădere, șomajul în creștere, salariile nu țin pasul. Ăsta este rezultatul politicii „maghiaroase”, „patriotice” a lui Orban. Tăierea fondurilor europene îi bagă pe naționaliștii maghiari cu botul în minciunile lor: Ungaria e ținută în viață de Uniunea Europeană pe care o bălăcăresc și o faultează cu entuziasm. E vorba, de fapt, de sugeranism, nu de suveranism – guvernul Orban suge bani de la Bruxelles și, în schimb, scuipă gros spre același Bruxelles.

Camarila Orban nu vrea să vadă că locuitorii unei case mult mai mari, Marea Britanie, regretă acum, conform sondajelor, ieșirea din UE. Nu numai că n-au câștigat nimic prin Brexit, decât dreptul de a se îngâmfa, s-au lămurit că pierd în fiecare zi fiind în afara UE.

Nu vrea să vadă că amicul Putin n-are intenția, nici nu poate, nici pe departe, să fie UE pentru ei.

Dar s-au găsit să anunțe belicos că vor revendica Transcarpatia dacă Ucraina pierde războiul. Dacă nu, nu.

Sunt și alte țări în situația Ungariei. Economii pricăjite, dar cu coada suveranistă pe sus. Pentru ele, sancționarea Budapestei poate să fie un avertisment dur: nu vreți să se știe cine sunteți cu adevărat, dacă rămâneți singuri.

Poate și Austria ar trebui tratată la fel ca Ungaria pentru șantajul Schengen.

UE avea mare nevoie să dea un exemplu, în vederea alegerilor din acest an – s-o mai împuțina apa de la moara suveraniștilor, inclusiv a celor din România.

În vremurile grele care urmează, un dușman mai periculos decât Rusia pentru stabilitatea UE este acest consens iliescian, această unanimitate de ședință de partid comunist, cu care democrația, al cărui principiu fundamental este majoritatea, nu poate funcționa", scrie CTP pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.