Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP pune tunurile pe politicieni: 'Măgari și mârlani'

ctp

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă reacția jurnalistului Cristian Tudor Popescu după ce un grup de politicieni au participat la o întâlnire atipică în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Băneşti.

Digi24:

Modul în care s-a desfăşurat întâlnirea atipică din Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Băneşti – aranjarea prezidiului, simbolistica – au fost caracterizate de jurnalistul Cristian Tudor Popescu drept o „măgârlănie”.
Întâlnirea a avut loc în 24 septembrie şi a avut ca temă referendumul. Au participat politicieni, preoţi din Protoieria Câmpina şi credincioşi.
„Unde se află acest prezidiu în biserică? Se află în naos, în spatele lor e altarul.
Simbolica părţilor bisericii este lumesc – ceresc. Când treci din pronaos în naos ai părăsit profanul şi treci în sacru. Biserica e sacră în totalitate, dar până în pronaos e raiul pământesc. Naos înseamnă navă, deci oamenii intră în naos, în corabia cu care merg nu neapărat pe apă, se duc undeva, părăsesc pământul şi se duc spre altar, care e locuinţa lui Dumnezeu.
Deasupra capetelor acestor persoane se află turla cu Isus Atotputernicul.
A te aşeza în poziţia în care se află ei acum înseamnă a bara accesul credincioşilor la Dumnezeu, asta au făcut, s-au aşezat între credincioşi şi Dumnezeu şi au intrat în spaţiul ceresc, de sub cupolă, al bisericii.
Este o măgârlănie, sunt şi măgari şi mârlani”, a comentat Cristian Tudor Popescu. (Mai multe detalii AICI)

România Liberă:

Dacian Cioloș s-a băgat în noul proiect progresist european, inițiat de partidul lui Emmanuel Macron și de liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, scrie newstandard.ro.
Actul de naștere al noului proiect progresist a fost publicat în cotidianul francez Liberation, un bastion al stângii galice, apărut după protestele studențești din 1968. Dacian Ciolos, în calitatea sa de fost premier, fost comisar european și președinte al MRÎ (Mișcarea România Împreună), apare pe lista de fondatori ai partidului.
ALDE a ajuns la cheremul progresiştilor
Ceilalți inițiatori sunt Christophe Castaner, șeful La Republique En Marche (partidul lui Macron), Guy Verhofstadt, Matteo Renzi, fostul premier de stânga al Italiei, Joseph Muscat, actualul premier de stânga al Maltei, Albert Rivera, liderul formațiunii spaniole de centru-dreapta Ciudadanos și Alexander Pechtold, președintele D66, un partid olandez de centru-stânga.
Duşmanii progresiştilor: Orban, Marine Le Pen, Matteo Salvini
Formațiunea progresistă a menționat deja că naționaliștii vor fi dușmanii ei și i-a menționat clar pe Viktor Orban, Marine Le Pen și Matteo Salvini. Aceștia sunt acuzați că acuză UE de toate relele dar că nu propun absolut nimic în loc. “Europa, trezește-te” vrea reformarea UE, în sensul întăririi și aprofundării integrării statelor-membre, reiese din documentul publicat de Liberation.(Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Aşa cum ştia absolut toată lumea de la Bruxelles, în afară de sursele ce alimentau cu informaţii echipa demnitarilor din coaliţa de guvernământ (în principal europarlamentarii care sunt disperaţi să fie puşi pe listele sinecurilor oferite de PSD şi ALDE), în realitate nu s-a pus în niciun moment problema schimbării deciziei luate privind convocarea unei audieri în plenul Parlamentului European, pe 3 octombrie (între orele 8-10, ora Strasbourgului) în care să fie convocată doamna prim-ministru a României pentru a da explicaţii pentru tot ceea ce înseamnă din ce în ce mai lunga listă de probleme grave despre care se spune că există în România. Probleme, se spune, în ce priveşte respectarea valorilor fundamentale europene, ale statului de drept, ale separării statului de biserică , inferinţa nepermisă a partidelor din coaliţia de guvernare pentru a-şi asigura controlul total asupra justiţie etc. etc. etc. Acuzaţii grave, din ce în ce mai des formulate în România şi reluate în spaţiul european, stârnind deja reacţii multiple în sfera publică şi la nivelul mai multora dintre partidele politice naţionale şi, în ultimă instanţă, făcând firească o dezbatere-anchetă la nivelul instituţiilor europene. Dimpotrivă, Conferinţa Preşedinţilor din Parlamentul European, a confirmat programul stabilit anterior, adică audiere pe 3 octombrie şi decizie de elaborare a unei Rezoluţii privind situaţia statului de drept în România.
Mai mult, toate acestea s-au împletit la modul nefericit cu forţarea impunerii de către oficialii României, pe un ton din ce în ce mai apăsat, a „tezei Dragnea" privind evenimentele petrecute pe 10 august, adică, cum spunea dânsul de atunci încoace, aşa cum a comunicat oficial la Bruxelles doamna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă, tentativă de lovitură de stat cu organizare paramilitară şi cu finanţare parţială din străinătate, ieri doamna Dăncilă adăugând şi un aspect suplimentar, cel al prezenţei unor manifestanţi al căror comportament violent a fost provocat de folosirea drogurilor.
„Teza Dragnea" după numele celui care a lansat-o primul pe scena politică naţională şi internaţională, a schimbat total datele dezbaterii oarecum calme şi intrată deja în făgaşul unei discuţii tip Bruxelles, adică posibil de rezolvat, cu câteva şuturi mai puternice în culise, doar pe calea complicată dar mereu eficientă a dialogurilor discrete între grupurile politice, implicând şi jucătorii responsabili de sector din Comisia Europeană. Şi nu numai că a schimbat jocul, dar l-a şi adus la nivelul de tensiune de acum căci, dacă vă amintiţi, teza respectivă a urmat imediat după ce tot domnul Dragnea a lansat povestea privind persoanele care, plătite tot de cercuri criminale ostile din străinătate, ar fi încercat să-l asasineze. Semnalare oficială a unor probleme gravissime, nemaiîntâlnite până acum într-un stat membru UE şi NATO. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.