Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, cerere explozivă către Seul, în contextul discuțiilor dintre cele două țări: Phenian-ul anunță că pericolul de RĂZBOI nu a dispărut

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Coreea de Nord a cerut țării vecine din sud să renunțe definitiv la exercițiile militare pe care le organizează împreună cu Statele Unite. Regimul de la Phenian anunță că pericolul de război din regiune nu este eliminat prin amânarea acestor manevre.

"Sudul nu ar trebui să amâne, ci să renunţe în totalitate la exerciţiile militare, dacă speră cu adevărat la îmbunătăţirea relaţiilor inter-coreene şi dacă are intenţia de a crea un climat paşnic în regiune”, a transmis Coreea de Nord, conform agenţie Yonhap.

Citește și: Panică în SUA! Un meteorit a căzut în apropiere de Detroit, provocând un cutremur / VIDEO

Autoritățile din Coreea de Sud au decis să amâne exercițiul militar pe care urmau să-l desfășoare în februarie împreună cu Statele Unite. Măsura a fost luată pentru organizarea mai eficientă a Olimpiadei de la PyeongChang, notează Mediafax.ro.

"Amânarea exerciţiilor militare comune se datorează eforturilor Coreei de Nord de a îmbunătăţi relaţiile inter-coreene şi de a garanta pacea în peninsulă. O decizie curajoasă ar fi renunţarea completă la aceste exerciţii militare, pentru binele Statelor Unite, dar şi pentru pacea şi stabilitatea din Peninsula Coreea”, au relatat publicaţiile regimului de la Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.