Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu, MÂHNIT după restricțiile de circulație anunțate de ministrul de Interne: 'Au înmuiat termenul, s-au temut să nu piardă capital politic'

www.digi24.ro
CTP

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că autoritățile române s-au temut să adopte, deocamdată, măsuri mai dure de teamă să nu piardă capital politic. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, prin Ordonața Militară, noile restricții de circulație  pentru combaterea răspândirii COVID-19, numai că acestea au fost exprimate sub formula unor recomandări, nu interdicții pentru cetățeni.

Urmăriți mai jos comentariul  lui CTP, la Digi24:

„Direcția rămâne, e cea corectă, însă din considerente politice, de imagine, de comunicare, azi a fost aleasă o soluție intermediară. Adică acea formulare „recomandări” pentru ieșirile din domiciliu. Eu n-am reușit să înțeleg: acea declarație pe proprie răspundere să referă la timpul zilei sau la timpul nopții?

Citește și: MAE: Peste 200 de români au fost aduşi sâmbătă în ţară, din ZONA ROŞIE din Italia

Deci în timpul zilei poți să ieși și să pretinzi că te duci la cumpărături sau că ai o urgență medicală, tu având cu totul alte treburi și nu suferi consecințe, că este vorba de recomandări.

De asemenea, n-am sesizat sancțiuni în legătură cu circulația timpul nopții sub declarația pe proprie răspundere. Declarația asta pe proprie răspundere cui o faci? Mă oprește cineva și eu completez o declarație? Bănuiesc că e un tipizat. După aceea ce fac cu hârtia aia? O iau eu, le-o dau lor? O las la polițist și plec în treaba mea și poliția ce face, mă urmărește? Vă imaginați echipaje umblând după fiecare cetățean prin București? Nu prea înțeleg cum e... Mai simplu și mai dur ar fi fost să se pronunțe cuvântul „interdicție”, să se abandoneze cuvântul „recomandări”, pentru că nu vor fi foarte eficiente. Inșii care au ieșit și astăzi se se vânture prin lume, probabil că vor face treaba asta în continuare, fiind vorba de recomandări. Nu cred că vor abandona mulți dintre ei.

E destul de probabil ca în curând să fie nevoie de măsuri de felul acesta, pronunțate foarte limpede. De altfel, Raed Arafat a și spus: luați recomandările ca pe obligații. E clar că au avut o discuție înainte, probabil foarte aprinsă și au zis hai să nu pronunțăm cuvântul interdicție, pentru imagine, să nu părem dictatură militară, să nu creadă cetățenii că îi arestăm.

(Ar fi fost o pierde politică?) În capul dânșilor. Altă explicație nu există, pentru că au înmuiat în felul ăsta termenul. Pentru că s-au temut să nu piardă niște capital politic”, a spus CTP.


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.