Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu 68% din populație vaccinată, Germania raportează un record de infectări. Armata se pregătește să transfere pacienți în străinitate

Freepik.com
covid-19 cazuri Germania

În Germania s-a înregistrat vineri un număr record de infectări cu coronavirus - peste 76.000 în ultimele 24 de ore, informează Reuters şi dpa; cu numai o săptămână în urmă se raportau într-un interval similar sub 53.000 de cazuri. Pentru prima dată de la începutul epidemiei, forţele aeriene germane se pregătesc să transfere în alte locuri din ţară bolnavi de COVID-19 în stare gravă, pentru a descongestiona spitalele aflate în dificultate, potrivit Agerpres. Rata de vaccinare în Germania este de 68% din populație.

Cu o zi în urmă, când bilanţul deceselor legate de coronavirus a depăşit 100.000, unele spitale, în special în sudul şi estul ţării, au avertizat că secţiile de terapie intensivă sunt aproape pline.

Vineri, avioane militare germane vor transporta bolnavi de la aeroportul Memmingen din Bavaria, în sud, la Muenster, în apropiere de Osnabrueck, în landul Renania de Nord-Westfalia din nord, a declarat agenţiei Reuters o sursă din domeniul securităţii. Va fi prima dată când Luftwaffe va folosi aşa-numitele "unităţi de terapie intensivă aeropurtate" - avioane Airbus A310 MedEvac dotate cu până la şase paturi cu echipament pentru terapie intensivă - pentru transferul pacienţilor cu COVID-19 în interiorul Germaniei. Două astfel de aeronave erau gata pentru misiune încă de joi.

Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a pus recent problema vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului. Ministrul bavarez al sănătăţii, Klaus Holetscheck, a declarat joi seara radioteleviziunii regionale BR că nu poate exclude niciun scenariu şi nu există "niciun tabu". În localităţile din acest land unde incidenţa în ultimele şapte zile depăşeşte 1000 de cazuri la suta de mii de locuitori s-a instituit interdicţia de circulaţie.

La nivel naţional, Institutul Robert Koch a raportat vineri 76.414 cazuri şi o incidenţă în ultimele şapte zile de 438,2, valori în creştere faţă de 52.790 de cazuri vinerea trecută, respectiv faţă de de 340,7 acum o săptămână şi 113,0 acum o lună.

Berlinul urmează să declare în cursul zilei Africa de Sud ca zonă cu o variantă nouă de coronavirus, a afirmat o sursă a Reuters din ministerul sănătăţii. Decizia va intra în vigoare vineri noaptea, iar ulterior liniile aeriene vor putea aduce din această ţară în Germania doar cetăţeni germani. Cei care se întorc în ţară, chiar dacă sunt vaccinaţi, vor fi obligaţi să stea în carantină timp de 14 zile.

"Această variantă nou descoperită ne îngrijorează. De aceea acţionăm pro-activ şi din timp", a arătat ministrul sănătăţii, Jens Spahn. "Ultimul lucru de care avem nevoie acum este introducerea unei noi variante, care provoacă şi mai multe probleme".

Varianta sud-africană a coronavirusului, denumită B.1.1.529, are un set neobişnuit de mutaţii, care i-ar putea permite să evite reacţia imunitară a organismului. De asemenea, noul tip de virus ar putea fi mai uşor de transmis, apreciază cercetătorii din Africa de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.