Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ajutorul României, Republica Moldova are acces la un miliard de metri cubi de gaz din Azerbaidjan

Business24.ro
conducta gaze

Republica Moldova poate accesa, prin intermediul României, un miliard de metri cubi de gaz. Conform ministrului Energiei de peste Prut, Sebastian Burduja, schema a fost securizată în primăvara anului trecut. Oficialul a precizat că dacă asemenea cantitatea nu va fi suficientă, mai există o variantă. Este vorba despre importul combustibilului albastru din Grecia, cu tranzitarea Bulgariei sau Turciei, transmite realitatea.md.

Dacă vom avea solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune suntem pregătiți să activăm o opțiune cu Azerbaidjan, securizată de România din primăvara trecută, prin care avem acces la un miliard de metri cubi. Dacă nici acea cantitate nu va fi suficientă, avem opțiunea importului de gaz natural lichefiat pe ruta Grecia – Bulgaria – România sau Turcia – Bulgaria – România”, a declarat Sebastian Burduja.

Oficialul a precizat că stocurile create de București sunt pline în proporții de 103%. Totodată, va fi utilizat și combustibilul pe care România îl poate produce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.