Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu cât a fost vândută colecţia legendei cinematografiei Alain Delon: Suma este de două ori mai mult decât estimarea

tmgrup.com.tr
Alain Delon

Cu cât a fost vândută colecţia legendei cinematografiei Alain Delon: Suma este de două ori mai mult decât estimarea.

Cele 80 de opere de artă care alcătuiesc colecţia legendei cinematografiei Alain Delon au fost vândute joi la licitaţie la Paris pentru peste opt milioane de euro cu taxe, de două ori mai mult decât estimarea, a anunţat casa de licitaţii Bonhams-Cornette de Saint Cyr, potrivit AFP.

Înainte de această vânzare, ele fuseseră expuse din aprilie la New York, Geneva, Bruxelles şi Hong Kong.

În faţa a două săli pline de cumpărători internaţionali, de curioşi şi de admiratori ai actorului, toate loturile au fost intens disputate. Punctul culminant al vânzării, "La baie de Sainte-Adresse", un tablou de Raoul Dufy estimat între 600.000 şi 800.000 de euro, a fost adjudecat cu 1.016.400 de euro, conform Agerpres.

O lucrare a lui Eugene Delacroix, care nu mai apăruse pe piaţă de peste 40 de ani, a fost vândută pentru suma de 775.100 de euro, peste dublul estimării minime.

"Nu este surprinzător (faptul că aceste lucrări) au atras o licitaţie atât de pasionată. Un mare colecţionar cu un ochi instinctiv, actorul a fost unul dintre cei mai mari cumpărători de desene din anii '60 şi '70, când acestea nu erau la modă", a declarat licitatorul Arnaud Cornette de Saint Cyr.

Colecţia actorului a fost considerată excepţională. Estimată la 50.000 de euro, o lucrare din secolul al XVI-lea a lui Domenico Beccafumi (1486-1551), "Sfânt în picioare ţinând o cruce", a fost vândută cu peste 241.000 de euro.

"La laitiere normande", un desen de Jean-François Millet, un mare maestru al secolului al XIX-lea, s-a vândut cu 216.300 de euro (faţă de o estimare 100.000 de euro).

"Am cumpărat primul meu desen în 1964, la Londra. De-a lungul anilor, am achiziţionat lucrări care m-au emoţionat, mi-au vorbit şi uneori chiar m-au consolat. Ele au făcut parte din viaţa mea...", mărturisea în catalogul licitaţiei Alain Delon, în vârstă de 87 de ani, care nu a asistat la vânzare.

În 2007, Alain Delon a vândut opere moderne, declarând ziarului Le Monde că urăşte vânzările postume.

În 2016, după ce şi-a vândut colecţia de vinuri, ceasurile şi armele de colecţie, actorul a scos la licitaţie, cu acelaşi succes, şi o primă serie de bronzuri de Bugatti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.