Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce avion de lux a zburat Viorica Dăncilă în Israel. Bijuteria care a dus vestea posibilei mutări a Ambasadei la Ierusalim

facebook.com
Dancila avion Israel

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială în Statul Israel la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu. Vizita vine imediat după ce președintele PSD a anunțat public că Guvernul a adoptat un Memorandum prin care se crează un cadru de dezbatere pentru o eventuală mutare de către România a ambasadei sale în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Antena 3 a prezentat o stenogramă despre care susține că e a discuției dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă: 'Și eu ce fac, acum?' / FOTO

Numai că, deși în mod oficial este încurajat consumul de produse românești, achiziția de mașini Made în România sau folosirea companiilor naționale, neoficial obrazul fin cu cheltuială se ține. Delegația guvernamentală română condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă a ales să zboare în Israel cu o bijuterie - este vorba de un avion de tip Challenger 300, YR-TRC al companiei private Toyo Aviation (serviciul Private Jet Charter Solution).

Potrivit specialiștilor în aviație consultați de STIRIPESURSE.RO o astfel de cursă (dus-întors), staționare pe aeroport 2 zile și confortul aferent duce binișor spre un buget de peste 25.000 EURO la o primă strigare.

De menționat că TAROM, compania națională de transport aerian are curse frecvente București - Tel Aviv. Se putea alege de asemenea și o cursă El Al (compania națională israeliană de transport aerian).

Pe site-ul companiei aeronava aleasă de delegația guvernamentală română avionul este produs în 2009 dar modernizat în 2017, 9 locuri, deservit de un echipaj de bord format din 4 persoane și o autonomie de zbor de 5741 km.

Contactați de STIRIPESURSE.RO reprezentanții Toyo Aviation nu au dorit să comenteze situația și să dea detalii despre cursă, dar nici nu au infirmat informațiile. Nici reprezentanții Guvernului României nu au putut fi contactați până la publicarea acestei știri.

Mai jos prezentarea aeronavei așa cum este ea pe site-ul companiei:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.