Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce se ocupă aleşii înainte de sărbători: Se laudă cu cel mai tare porc

Cu ce se ocupă aleşii înainte de sărbători. Nu! Nu promulgă vreo nouă lege. Parlamentarii de-abia au aşteptat să vină ziua când românii taie în mod tradiţional porcii, pe 20 decembrie, de Sfântul Ignatie Teoforul. “Pregătirile” au început de-acum câteva zile pe holurile Parlamentului, unde aleşii s-au lăudat cu marfa din coteţ.

Citeşte şi: Un greu din politică a produs un accident mortal: I s-a întocmit dosar penal / FOTO

Unii au tăiat mai mulţi porci, alţii au sacrificat animale de peste 200 de kilograme, iar alţii le-au ales pe cele pe măsura necesităţilor lor. Printre ei, deputatul PSD Vasile Gliga, fostul ministru al dialogului social Liviu Pop şi deputatul avocat Daniel Fenechiu.

Vasile Gliga taie anual mai mulţi porci, din propria fermă, iar produsele le împarte angajaţilor. “Am tăiat peste 10 bucăţi, din care pregătim salam, cârnaţi şi alte produse pentru toţi angajaţii firmei. Noi preparăm porcul ca-n Ardeal. Îl afumăm, facem tobă, caltaboşi, slănină, dar şi nişte cârnaţi mai speciali cu carne de vânat”, a spus deputatul PSD Vasile Gliga.

Citeşte şi: Trei deputați și-au anunțat demisiile

Un alt social-democrat care sacrifică în fiecare an porcul de Igant este şi senatorul Nicolae Bădălău, care a ales un animal de peste 200 de kilograme. “A fost mare porcul meu. Peste 200 de kilograme”, s-a lăudat Bădălău, care la pomana porcului a chemat mai mulţi prieteni şi colegi de partid. Şi deputatul avocat Daniel Fenechiu a sacrificat ieri porcul pe malul Lacului Herestrău din Bucureşti. Animalul a avut peste 180 de kilograme şi a fost împărţit cu alţi prieteni. În schimb, colegul său de Parlament, fostul ministru al dialogului social Liviu Pop l-a tăiat pe “Ghiţă” acasă, în Maramureş. “A avut 150 de kilograme şi l-am făcut aşa ca-n fiecare an, tradiţional. Cârnaţii i-am pus cu slănina, şunca şi oasele la afumat. Am făcut caltaboşi, sângerete şi jumări”, a spus Pop, confrom celor de la libertatea.

Citește și: NEBUNIE Varianta XXX a Star Wars – The Force Awakens e mai vizionată ca originalul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.