Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu cuțitele pe masă la PNL: `Vinovată este conducerea' vs. 'Vinovați sunt pierzătorii'

blackbirdesolutions.com
negocieri

Mâine de la ora 15.00 liberalii se vor reuni în ședința Biroului Politic Național al partidului în prima sa reuniune după dezastrul de la localele din 5 iunie a.c.

Vezi și: SCANDAL în ALDE: Laura Chiriac, 'sărită din schemă', şi-a dat DEMISIA

În așteptarea zilei de mâine, în partid s-au desprins în mare două curente de opinie și ele se vor contra reciproc în cruciala ședință de mâine.

Pe de o parte sunt cei care susțin că scorul nu este foarte rău și prezintă statistic un număr de primării câștigate și susțin că vinovații ar trebui căutați mai degrabă în rândul candidaților care au obținut scoruri atât de proaste (și aici se dă cel mai frecvent scorul de la Sectorul 1 unde liberalii au pierdut un fief important și unde candidatul Alexandru Nazare a luat un scor incredibil de mic și a ieșit pe locul III) și conducerile organizațiilor care au putut miza pe candidați care s-au putut prezenta în fața electoratului în așa hal.

În acest caz se merge evident pe decapitarea acelor organizații și pe reîmprospătarea garniturii de acolo - VEZI CE SE ÎNTÂMPLĂ LA BUCUREȘTI ȘI SECTOARE.

De cealaltă parte sunt cei care susțin că dimpotrivă, rezultatele bune sunt ale primarilor, si nu meritul conducerii centrale. Adepții acestei linii susțin că măsurile luate trebuie mai degrabă să fie unele structurale și decisive.

Așadar mâine va fi o ședință cu scântei și va depinde foarte mult și felul de abordare venit dinspre Administrația Prezidențială deoarece în prima intervenție oficială de după alegerile locale președintele Iohannis a dat impresia că este foarte interesat de cum reacționează șefii partidului și mai ales cum își vor asuma eșecul - AICI REACȚIA PREȘEDINTELUI AUDIO DE LA LUXEMBOURG.

Dacă pe surse a apărut informația că prim-vicepreședintele Cristian Bușoi este unul din adepții celei de a II-a variante, STIRIPESURSE.RO l-a întrebat direct ce anume ar vrea să solicite mâine în ședința BPN al PNL. Răspunsul lui a fost unul diplomatic și a marșat ăe prioritatea imediată a partidului, majoritățile pentru CJ-uri și consiliile locale.

"Nu dialoghez cu colegii mei prin intermediul presei, ceea ce am de spus o sa spun clar si raspicat in sedinta BPN de maine sau in cea de de dupa formarea majoritatilor in Consiliile Judetene, pentru ca trebuie sa ne concentram acum pe acest aspect si nu va fi deloc usor sa obtinem multe presedintii de CJ", a declarat pentru STIRIPESURSE.RO prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi.

Vezi și: BOMBĂ: A fost schimbat șeful CCR. Cine e noul președinte al Curții Constituționale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.