Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu două zile înainte de învestirea lui Joe Biden, Capitoliul SUA a fost închis, din cauza unei ameninţări în domeniul securităţii

www.gettyimages.com
capitoliu violente

UPDATE

Toţi participanţii la repetiţiile pentru ceremonia de învestire a preşedintelui ales Joe Biden din afara Capitoliului au fost evacuaţi în clădire, au afirmat martori.

Ca măsură preventivă din cauza alertei de securitate din apropierea Capitoliului, poliţia a dispus închiderea complexului, nemafiind permise intrările şi ieşirile, se arată într-un comunicat.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Nu au fost auzite până acum focuri de armă în afara sau în interiorul campusului de la Capitoliu, se menţionează în comunicat.

Potrivit Fox News, persoanele din Capitoliu au fost îndemnate să stea departe de ferestrele şi uşile exterioare, dar au putut să se deplaseze în interiorul clădirilor din complex.

Citește și: Doctorul Monica Pop pune o întrebare-cheie în privința vaccinului anti-Coronavirus: ‘De ce nu se face? E fără nicio pierdere, fără risc, fără niciun cost în plus!’

Departamentul de pompieri şi serviciile de urgenţă din Washington au confirmat că s-a produs un incendiu la o tabără a unor persoane fără adăpost din apropiere, focul fiind stins.

Știrea inițială

Capitoliul din Washington a fost închis, din cauza unei ameninţări la adresa securităţii, luni, cu două zile înaintea învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, relatează BBC News.

Sediul Congresului Statelor Unite a fost atacat la 6 ianuarie de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar incidente violente s-au soldat cu cinci morţi, scrie news.ro.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

Potrivit unor jurnalişti aflaţi la faţa locului, un anunţ cu privire la o urgenţă era difuzat, iar o repetiţie a ceremoniei de învestire a lui Biden a fost suspendată.

Măsuri de securitate excepţionale au fost impuse în capitala americană, iar zeci de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi pe teren.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.