Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Firea aproape 'ieșită' din joc, polul de dreapta se întărește: Orban sare în barca lui Nicușor Dan

Se naște un nou pol de putere în spatele lui Nicușor Dan, primarul Capitalei. Trei partide de dreapta încep să își arate tot mai vădit sprijinul față de actualul edil al Bucureștiului.

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, și-a manifestat sprijinul față de Nicușor Dan printr-o postare pe Facebook. Mutarea lui Orban vine într-un context foarte interesant, dat fiind că se fac calcule pentru Primăria Capitalei. Pentru moment, Gabriela Firea, candidatul anunțat de PSD, pare scoasă din joc de scandalul "azilurilor groazei". Liderii PSD au evitat să spună dacă o vor mai susține pe Firea și au explicat că o decizie va fi luată "la momentul potrivit"

Nicușor Dan va beneficia de sprijinul USR-ului la următoarele alegeri pentru un nou mandat de primar general., iar pe lângă sprijinul primit din partea USR-ului, edilul Capitalei va beneficia și de sprijinul altor două partide de dreapta: PMP și Forța Dreptei.

”După 12 ani de circ mediatic, de praf aruncat în ochii bucureștenilor de pesediștii Oprescu și Firea pentru a ascunde dezastrul administrativ și colapsul financiar, capitala are în sfârșit un primar general serios în persoana lui Nicușor Dan. Un primar care nu face spectacol, ci este dedicat rezolvării problemelor de fond ale Bucureștilor.

Împreună cu Violeta Alexandru, Antonel Tănase și Horia Grigorescu ne-am întâlnit cu Nicușor Dan pentru a discuta despre evoluția mai multor proiecte importante ale primarului general: realizarea planului de urbanism general, creșterea calității serviciului de transport public în București, extinderea semaforizării inteligente, construcția radialelor care fac legătura cu autostrada de centură, modernizarea a peste 300 de kilometri de rețea de transport a energiei termice, realizarea registrului spațiilor verzi, desființarea companiilor-căpușă ale lui Firea, realizarea masterplanului pentru pistele de biciclete din București etc.

Foarte multe dintre proiectele demarate de primarul general au nevoie de timp pentru a putea fi finalizate în bune condiții și de aceea am discutat despre nevoia de continuitate la primăria capitalei” a fost mesajul publicat de Ludovic Orban.

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a scris miercuri pe Facebook că a avut în cursul zilei „o întâlnire de lucru” cu primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„Am discutat despre prioritățile Capitalei în contextul noilor provocări și despre parteneriatul dintre PMP și Primărie. Am fost alături de primarul general încă din prima zi a mandatului și vom continua să-i susținem inițiativele în sprijinul tuturor bucureștenilor. Capitala României are nevoie în continuare de un primar modest, cinstit, dar ambițios și perseverent. Un om al soluțiilor și al faptelor, așa cum trebuie să fie un primar al unei urbe europene. Nicușor Dan trebuie susținut necondiționat de toată dreapta pentru a păstra Capitala țării drept un model de succes în ceea ce privește gestionarea eficientă a banilor publici. Iar acest fapt este confirmat de cele mai prestigioase agenții de rating”, a scris Tomac.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.