Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu hârtia Consiliului Federației pe masă, Vladimir Putin anunță că nu începe războiul imediat în Donbas: Totul depinde de situaţia de pe teren

vladimir putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, susţine că decizia Consiliului Federaţiei privind aprobarea misiunii militare externe nu înseamnă că armata rusă va interveni imediat pentru protejarea regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, anunță Mediafax.

"În primul rând, eu nu am spus că trupele vor interveni acolo imediat. Dar este imposibil să anticipăm evoluţia acţiunior de acolo, totul depinde de situaţia de pe teren", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia RIA Novosti.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, marţi, Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova, permisiunea utilizării forţei militare în afara Rusiei pentru protejarea regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută. "Dacă va fi necesar, ne vom îndeplini obligaţiile asumate" faţă de republicile Lugansk şi Doneţk, a afirmat Vladimir Putin după ce Consiliul Federaţiei a aprobat în unanimitate solicitarea de utilizare a armatei ruse în afara ţării.

Vladimir Putin pretinde că Acordul de la Minsk a fost anulat de autorităţile de la Kiev, prin nerespectarea prevederilor acestuia. Liderul de la Kremlin crede totuşi că frontierele republicilor nerecunoscute de comunitatea internaţională Lugansk şi Doneţk vor fi delimitate la finalul acestei crize, prin negocieri. "Acum nu este posibil acest lucru, dar în viitor va fi posibil", a apreciat Putin.

O intervenţie militară rusă în Donbas riscă să genereze un conflict militar de amploare cu armata ucraineană, care, în ultimele ore, a mobilizat forţe masive pe linia de contact. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că nu va accepta modificarea frontierelor ţării, sugerând că astfel că armata ucraineană va intra în confruntări cu armata rusă. "Noi nu ne temem. Frontierele ţării vor rămâne aşa cum sunt. Ucrainenii sunt pe teritoriul lor şi nu vor ceda nici cea mai mică parte a teritoriului", a avertizat preşedintele Ucrainei, invocând dreptul la apărarea colectivă.

Rusia a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei şi este acuzată de Statele Unite şi Marea Britanie că pregăteşte o invazie. Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, prin încălcarea suveranităţii Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.