Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuțitul le-a ajuns la os - După 8 săptămâni de grevă, angajații Electrolux iau cu asalt Ambasada Suediei

Caravana #Electrolux - STOP exploatării lucrătorilor români ajunge marţi în Bucureşti unde, la ora 14:00, va avea loc un protest la sediul Ambasadei Suediei, informează CNS Cartel Alfa, printr-un comunicat remis AGERPRES

Caravana a plecat luni din Satu Mare şi s-a oprit în Zalău-Alba Iulia-Sibiu- Râmnicu Vâlcea, având loc acţiuni de boicot la magazinele care vând produse Electrolux. Scopul acţiunii este acela de a determina conducerea fabricii să negocieze în mod real şi să trateze muncitorii cu respect, subliniază sursa citată. 

Muncitorii companiei suedeze Electrolux din Satu Mare se află de 8 săptămâni în grevă pentru dreptul la un salariu decent, drept prevăzut inclusiv în codul de conduită al companiei multinaţionale. Ei cer o creştere de 2 lei în plus pe oră la salariu.

AUDIO - Ludovic Orban îi răspunde lui Liviu Dragnea: PSD-iștii ciocănesc la ușa primarilor noștri cu amenințări și promisiuni


Lipsa unui dialog real din partea companiei, inflexibilitatea cu care aceasta tratează solicitarea muncitorilor şi acţiunile (multiple procese juridice) îndreptate mai curând împotriva muncitorilor şi reprezentanţilor acestora decât spre găsirea de soluţii, a determinat CNS Cartel ALFA să iniţieze o campanie de boicot a produselor Electrolux, prin organizarea unei Caravane, pentru a transmite un mesaj de protest faţă de comportamentul companiei Electrolux în România, precizează reprezentanţii confederaţiei sindicale. 

"Întreaga Europă s-a angajat, prin adoptarea Pilonului European al Drepturilor Sociale, să ofere tuturor lucrătorilor dreptul la un salariu decent, iar statul şi reprezentanţii săi au obligaţia de a asigura cadrul instituţional pentru ca acest lucru să se realizeze. Solidaritatea reprezentanţilor oricărui stat european trebuie să se îndrepte către cetăţenii europeni, fie ei români sau suedezi, nu către marile companii. Din păcate, companiile din spaţiul european practică Europa la două viteze şi au standarde diferite faţă de muncitorii din Est şi cei din Vest. Solicităm Ambasadei Suediei la Bucureşti să uzeze, în limita atribuţiilor sale, de toate căile de acţiune pentru a determina companiile suedeze să utilizeze aceleaşi standarde şi principii pe care şi le asumă, în toate ţările europene, inclusiv în România", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.