Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu mandat de arestare pe numele său și cu 8 dintre foștii săi miniștri arestați, Carles Puigdemont, fugit în Belgia, cere eliberarea lor

lavanguardia.com
Carles Puigdemont

Fostul preşedinte al provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a cerut joi eliberarea celor opt foşti miniştri regionali arestaţi preventiv, informează AFP.

Într-un mesaj transmis de televiziunea regională catalană, care a precizat că Puigdemont se află în continuare în Belgia, şeful executivului provincial dizolvat de guvernul Spaniei a declarat: "Ca preşedinte al guvernului legitim al Cataloniei, cer eliberarea consilierilor (miniştrilor - n. red.) şi a vicepreşedintelui Oriol Junqueras", scrie agerpres.ro.

Citește și: Se vrea înființarea unei noi instituții de stat! Salarii impresionante

Un judecător spaniol a dispus joi plasarea în arest preventiv a fostului vicepremier catalan Junqueras şi a şapte dintre miniştrii fostului executiv al provinciei. După ce Catalonia şi-a proclamat independenţa faţă de Spania, aceştia au fost acuzaţi de autorităţile de la Madrid de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri. Acelaşi magistrat a decis judecarea în stare de libertate, pe o cauţiune de 50.000 de euro, a unui singur ministru catalan, Santi Vila, care a demisionat înaintea votării declaraţiei de independenţă şi a cerut atunci separatiştilor catalani să poarte un dialog cu guvernul spaniol.

Ceilalţi membri ai executivului catalan destituit au părăsit Spania. Parchetul spaniol a cerut joi emiterea unor mandate europene de arestare pe numele lor şi transmiterea acestora către Belgia. Puigdemont a susţinut marţi, la Bruxelles, o conferinţă de presă în care a afirmat că va rămâne deocamdată acolo, pentru a nu ajunge să fie judecat în Spania, de o justiţie pe care el o consideră politizată.

Citește și: Total neașteptat! Ce LIPSEȘTE din declarația de AVERE a politicianului care și-a împușcat finul în inimă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.