Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu numărul tot mai mare de infectări, Austria începe vaccinarea cu doza a treia doar în Viena, pentru toată lumea de peste 12 ani

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin vaccinare

Toate persoanele de peste 12 ani din Viena, capitala Austriei, vor putea opta pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19, începând de marţi 2 noiembrie, cu condiţia să fi trecut o perioadă de şase luni de la doza de rapel, relatează EFE.

"Ştim că efectul vaccinului slăbeşte şi că prin urmare este necesară o a treia doză", a declarat presei primarul Vienei, social-democratul Michael Ludwig, la anunţarea acestei măsuri care se va aplica deocamdată doar în capitala Austriei.

Până acum, administrarea dozei booster era limitată doar la persoanele cele mai vulnerabile, personalul medical sau pentru cei care primiseră vaccinul într-o singură doză de la Johnson & Johnson.

În faţa creşterii îngrijorătoare a contagierilor zilnice în Austria, primarul Ludwig i-a îndemnat pe vienezi să se vaccineze din nou după şase luni, considerând că este singurul mod de a depăşi "în siguranţă" pandemia.

Austria a raportat duminică 5.684 de cazuri noi de infectare în precedentele 24 de ore, după ce în urmă cu o săptămână numărul lor era de 3.624. Incidenţa pe şapte zile a ajuns la 362,4 de cazuri noi la 100.000 de locuitori.

În faţa acestei situaţii, guvernul austriac a început să aplice măsuri pentru a încerca să controleze creşterea numărului de contagieri. De luni se solicită certificatul verde - vaccinare anti-COVID-19, trecere prin boală sau test negativ recent - în toate birourile în care lucrează mai mult de un angajat.

În multe locuri devine obligatorie purtarea unei măşti de protecţie de tip FFP2, precum în centre comerciale şi în pieţele închise. Scopul este de a preveni suprasolicitarea spitalelor, unde numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus a crescut semnificativ.

În regiunea Stiria, cum se aplică deja la Viena din septembrie, se va cere de luna viitoare dovada vaccinării anti-COVID-19, sau trecerea prin boală, pentru a avea acces în localurile de agrement, sau pentru a participa la evenimente cu peste 500 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.