Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ocazia paradei care marchează a 72-a aniversare a Zilei Republicii, India și-a etalat puterea militară (video)

economica.net
Steag India

India şi-a etalat miercuri puterea militară, la New Delhi, cu o paradă de tancuri, baterii de rachete şi o survolare cu avioane de vânătoare, pentru a marca a 72-a aniversare a Zilei Republicii, în faţa unui public restrâns şi fără demnitari străini, din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP, citat de Agerpres.

Numărul de spectatori a fost limitat la 4.000 şi invitaţii de rang înalt au stat aşezaţi la distanţă considerabilă unii de alţii. Autorităţile au anunţat cu o seară înainte că India a depăşit 40 de milioane de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.



Batalioane ale forţelor armate indiene, printre care unităţi de pază a frontierelor călare pe dromaderi, dar şi poliţişti şi cascadori pe motociclete au defilat în faţa premierului Narendra Modi.

Ziua Republicii, 26 ianuarie, este cea în care se aniversează intrarea în vigoare, în 1950, a Constituţiei indiene, adoptată după proclamarea independenţei Indiei faţă de Regatul Unit.

Înainte de paradă, Modi a adus un omagiu soldaţilor căzuţi în luptă, la câteva zile după ce guvernul său a stârnit o furtună politică prin transferarea "flăcării eterne" ce celebra memoria indienilor ucişi pe câmpul de luptă şi care ardea de 50 de ani, pentru a o face să fuzioneze cu cea a unui monument dedicat morţilor inaugurat în 2019.

Un important dispozitiv de securitate înconjura programul oficial. Anul trecut, festivităţile din Ziua Republicii au fost perturbate de violente manifestaţii ale unor fermieri care se opuneau reformelor agricole, abrogate de atunci de către premier.

Mii de agricultori indieni s-au confruntat atunci cu poliţia, la numai câţiva kilometri de tradiţionala paradă militară. Convoaie de tractoare au reuşit să forţeze barierele şi s-au deplasat pe marile artere din New Delhi. În vechiul Fort Roşu, înălţat în urmă cu peste 400 de ani, manifestanţii au arborat drapele ale mişcării lor, acolo unde se înălţa de obicei drapelul indian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.