Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurităţii, medicul Maria Livia Ognean: Deşi sunt fragili, exprimă putere, voinţă şi multă iubire

bebelus

În Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu au fost îngrijiţi de la începutul anului şi până în prezent 265 de copii prematuri care, "deşi sunt fragili, exprimă putere, voinţă şi multă iubire", a declarat miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurităţii, medicul şef al Secţiei Clinice de Neonatologie din acest spital, Maria Livia Ognean, conform agerpres.

"Într-un film de animaţie celebru, unul dintre personaje afirmă că: 'Viaţa merită sa fie trăită doar dacă ai fost iubit de un copil'. Îl completăm şi spunem că merită trăită, la fel de mult, oferind iubire copiilor. Şi ce viaţă plină de iubire are personalul SCJU Sibiu care îngrijeşte copiii prematuri! Pentru că deşi sunt fragili, aceşti copii exprimă putere, voinţă şi multă iubire. Iar cei care-i îngrijesc simt asta în fiecare clipă. Şi le răspund în aceeaşi măsură! Cu multă dragoste! Să ne unim aşadar gândurile şi să le transmitem iubire tuturor copiilor prematuri, aşa cum fac zilnic, cei care au grijă de ei oferindu-le cel mai frumos cadou: şansa la viaţă. Şi care, azi, 17 noiembrie, de Ziua Mondială a Prematurităţii, i-au sărbători pe micuţii 'eroi' din Maternitatea SCJU Sibiu!", este mesajul medicului neonatolog Maria Livia Ognean, publicat pe pagina de Facebook a spitalului din Sibiu.

Potrivit şefului Secţiei Clinice de Neonatologie de la SCJU Sibiu, "în întreaga lume, 1 din 10 copii se naşte prematur şi aceasta înseamnă aproximativ 15 milioane de copii pe an în întreaga lume. În anul 2020, la Maternitatea SCJU Sibiu au fost îngrijiţi 313 prematuri - fie născuţi în cadrul unităţii fie transferaţi de la alte maternităţi din ţară, iar în anul curent, numărul prematurilor îngrijiţi este, până în prezent, de 265".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.