Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ocazia Zilei Naționale, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei: La ceas de bucurie, îl rugăm pe Hristos Domnul

basilica.ro
Episcopul Ioan Casian

Cu ocazia Zilei Naționale, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, a transmis un mesaj de întărire în credință și felicitare românilor de pretutindeni, conform basilica.ro

Identitatea națională se păstrează adânc în suflet, indiferent de locul în care am ales să trăim: „În această sărbătoare a noastră, a tuturor celor ce simțim valorile spiritualității românești adânc în suflet, indiferent de locul în care ne aflăm sau ne-am născut ori am ales să trăim, se cuvine să ne aplecăm asupra prezentului și viitorului nostru, spre tinerii acestui mileniu născuți și crescuți în afara granițelor României”, a subliniat ierarhul.

Preasfinția Sa și-a exprimat încrederea în capacitatea generațiilor prezente și viitoare de a păstra și cultiva calitățile poporului român: „Avem încrederea că prioritățile generațiilor prezente și viitoare trebuie să se axeze pe educație și cunoaștere, respect pentru valorile materiale și spirituale, pentru moștenirea culturală și patrimoniu, însă plenar integrați în societatea canadiană. Aceste generații vor păstra toate acele lucruri care definesc ingeniozitatea, creativitatea și ambiția acestui popor ale cărui rădăcini le au, dar și disciplina, respectul și toleranța societății unde trăiesc”.

Comunitatea ortodoxă română este de mai bine de un veac păstrătoare a valorilor spirituale și naționale românești în Canada: „Departe de România, ducem cu noi de mai bine de un veac și aici, în Canada, bogăția culturii și spiritualității românești, definitorie pentru noi. Purtăm în inimă pe sfinții apropiați sufletelor noastre”.

„La ceas de bucurie, îl rugăm pe Hristos Domnul, Păstorul și Păzitorul sufletelor noastre, pe Sf. Apostol Andrei și Sf. Ierarh Andrei Șaguna să vă dăruiască bucuria păstrării dreptei credințe ortodoxe și a lucrării misionare aici în Canada”, a adăugat în încheiere Episcopul Ortodox Român al Canadei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.