Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ochii pe cer! Ploaie de stele căzătoare care ne împlinesc dorințele: Semnul care indică o schimbare radicală în viaţă

Cu ochii pe cer! Ploaie de stele căzătoare care ne împlinesc dorințele: Semnul care indică o schimbare radicală în viaţă

Săptămâna aceasta are loc cea mai mare ploaie de meteori a anului. Se spune că atunci când vezi o stea căzătoare trebuie să-ți pui o dorință, iar ea se va împlini. Iată ce este bine să faci și ce nu în timpul celui mai mare spectacol astronomic al anului, astfel încât să atragi norocul și nu ghinionul.

Cultura populară românească face trimitere la numeroase superstiții și tradiții asociate cu stelele căzătoare.

Aceste credințe au fost transmise din generație în generație, îmbinând elementele religioase cu cele populare, anunță antena3.ro.

Ploaia de stele, cunoscută și sub denumirea de "ploaie de meteori", este un fenomen astronomic fascinant, care produce un adevărat spectacol de lumini pe cer.

Luna aceasta, ne bucurăm de cea mai mare ploaie de stele a anului. Ploaia de stele "Geminide" are loc în perioada 11-16 decembrie, fiind cel mai puternic curent de meteori al anului 2023, care produce în jur de 100 și 200 de meteori pe oră, în noaptea de activitate maximă.

Spectacolul va atinge punctul maxim între 13-14 decembrie, când cerul Europei va fi senin, iar fenomenul va fi vizibil și în România, însă mai accentuat în seara de 14-15 decembrie.

"Pentru a vedea stele căzătoare trebuie doar să priviți sus pe cer. Secretul este următorul: cu cât vă uitaţi mai mult, cu atât veţi vedea mai multe.

În 2023, maximul curentului cade pe 14 decembrie, la ora 22. De la noi se poate vedea perioada de maxim, adică noaptea de 14/15", transmite Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Tradiții și superstiții

1. Dorințe îndeplinite: Cea mai cunoscută credință legată de stelele căzătoare se referă la împlinirea dorințelor. Se crede că atunci când vezi o stea căzătoare trebuie să-ți pui o dorință, iar dacă aceasta este făcută cu inima deschisă și sinceră, există șansa ca ea să se îndeplinească.

2. Semn al schimbărilor: Ploaia de stele mai este considerată un semn al schimbărilor majore. Potrivit credinței populare, un astfel de eveniment poate indica o direcție nouă sau un parcurs diferit în viață. De asemenea, în trecut, oamenii considerau că evenimentele cosmice reflectă intervenția divină sau o comunicare între lumea cerească și cea pământească.

3. Prevestirea viitorului: O altă superstiție atribuie ploilor de stele capacități de prevestire a viitorului. Astfel, în funcție modelul sau intensitatea ploii de stele, oamenii din trecut încercau să ghicească evenimentele viitoare sau anumite schimbări în societate.

4. Rugăciuni și cereri: În timpul ploii de stele, oamenii pot să se roage sau să facă cereri speciale, fiind vorba despre un moment care ne oferă o șansă mai mare ca rugăciunile noastre să fie ascultate.

5. Credințe legate de nunți: În unele regiuni, stelele căzătoare pot fi asociate cu nunțile și iubirea. Se crede că dacă vezi o stea căzătoare în timpul nopții de nuntă, căsătoria ta va fi binecuvântată și plină de fericire.

Ce să nu faci niciodată în timpul unei ploi de stele

1. Nu spune dorința cu voce tare: Se crede că dacă spui dorințele cu voce tare în timpul unei ploi de stele, acestea nu se vor îndeplini. Este mai bine să-ți formulezi dorințele în gând sau în șoaptă.

2. Evită să numeri stelele căzătoare: În unele tradiții, se spune că numărarea stelelor căzătoare poate atrage ghinion sau poate afecta șansele ca dorințele să se îndeplinească. Este mai bine să te bucuri de spectacolul de pe cer fără să numeri stelele.

3. Nu uita să mulțumești: După ce ți-ai pus dorința, este important să-ți arăți recunoștința și să mulțumești pentru oportunitatea de a face acest lucru în timpul unei ploi de stele.

4. Nu-ți pune dorințe egoiste sau rele: Unele superstiții sugerează că dorințele ar trebui să fie sincere, altruiste și pozitive. Dorințele egoiste sau rele ar putea avea consecințe negative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.