Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu parlamentarii la psihiatru! REPER inițiază o lege după scandalul făcut de Șoșoacă în Parlament: 'Nu am asistat doar la o criză de nervi...'

InquamFOTO/Octav Ganea
sosoaca

Un deputat REPER propune evaluarea psihiatrică a candidaţilor la alegerile parlamentare, invocând scandalul făcut de Diana Şoşoacă în Parlament: El afirmă că Şoşoacă ”este pur şi simplu o persoană iresponsabilă care se ascunde sub un mandat de parlamentar”.

”Azi a fost depusă o iniţiativă legislativă a deputatului partidului REPER, Andrei Lupu, prin care candidaţii la alegerile parlamentare vor trebui să prezinte certificate medico-legale psihiatrice prin care - potrivit expunerii de motive - ”ne asigurăm că persoanele care deţin funcţii de putere şi iau decizii care afectează societatea în ansamblu sunt capabile să îi reprezinte pe alţii în mod raţional””, anunţă marţi REPER.

”Am iniţiat aşadar astăzi o lege prin care vor putea fi aleşi membri ai Parlamentului doar cei pentru care un medic garantează anterior că sunt în deplinătatea capacităţilor mintale. Ştiu că sună drastic şi că poate sugera limitări ale dreptului de a candida, dar acest mandat, care se va termina la anul, este marcat de comportamentul iraţional al unor parlamentari aleşi pe lista AUR, în frunte cu Diana Şoşoacă şi Geroge Simion. Sunt colegi care spun că cei doi sunt doar extravaganţi sau că au forţat limitele comunicării, dar dacă cineva ar face pe stradă circul pe care ei l-au făcut în aceşti ani în Parlament ar fi fost ridicat urgent şi supus unui test prin care sa se stabilească dacă este în deplinătatea facultăţilor mintale”, explică Andrei Lupu, deputat REPER, motivele acestei iniţiative legislative.

În expunerea de motive iniţiatorul arată că ”tulburările psihice grave pot influenţa judecata şi capacitatea de a lua decizii informate şi echilibrate, iar evaluarea psihiatrică a candidaţilor ar putea contribui la eliminarea celor care ar putea fi vulnerabili în ceea ce priveşte starea lor mintală şi care ar putea fi susceptibili de a lua decizii neadecvate sau nepotrivite în cadrul funcţiei parlamentare”.

”Ieri în Parlament nu am asistat doar la o criză de nervi, ci la o isterie necontrolată din partea Dianei Şoşoacă. Nimic din ceea ce face aceasta doamnă nu are legatură cu comportamentul normal al unei persoane, nu este o manifestare politică şi nici un act de opoziţie. Este pur şi simplu o persoană iresponsabilă care se ascunde sub un mandat de parlamentar”, spune Andrei Lupu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.