Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu partidul suspendat, Viktor Orban acuză PPE de compromisuri cu stânga europeană

FOX NEWS
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban, al cărui partid Fidesz a fost suspendat pe termen nedefinit din Partidul Popular European (PPE), a acuzat această familie politică că doreşte să facă ''parte din structura de putere a Uniunii Europene cu orice costuri, inclusiv prin compromisuri cu stânga'', relatează miercuri politico.eu, conform agerpres.ro.

Într-o conferinţă desfăşurată marţi la Roma, la care au luat parte printre alţii politicienii de extremă dreapta Thierry Baudet (Olanda), Marion Maréchal (Franţa) şi Giorgia Meloni (Italia) şi numeroşi membri ai grupului europarlamentar al Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), Orban a descris partidul său, Fidesz, drept 'oaia neagră' a Partidului Popular European şi a afirmat clar că nu este deranjat de faptul că Fidesz este suspendat din PPE.

Ziua în care Guvernul poate pleca acasă: Ce va face Klaus Iohannis în timp ce Ludovic Orban dă testul în Parlament


''Speranţa mea este că PPE se va adapta şi va permite noi mişcări. Avem nevoie de noi forţe, nu mai suntem destui, nu avem o majoritate'', a spus şeful executivului ungar, care a dat menţionat partidul de extremă dreapta spaniol Vox.

Deşi Fidesz este suspendat din PPE, europarlamentarii săi fac în continuare parte din grupul PPE din Parlamentul European.

Suspendarea lui Viktor Orban din PPE a dat naştere speculaţiilor conform cărora eurodeputaţii Fidesz s-ar putea muta în grupul europarlamentar ECR. Liderul acestui grup, polonezul Ryszard Legutko, membru al Partidului Lege şi Justiţie, a participat la conferinţa de la Roma.

Partidul Popular European este cea mai numeroasă familie politică din Europa. În prezent, PPE include 83 de partide din 43 de ţări, preşedintele Comisiei Europene (Ursula von der Leyen), zece şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi trei din afara Uniunii, zece comisari europeni şi cel mai mare grup din Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.