Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu țara pârjolită, Zelenski caută un loc sub umbrela de securitate a NATO: 'Ucraina este pregătită să adere, aşteptăm ca NATO să fie pregătită să accepte'

wall-street.ro
zelenski

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina este pregătită să devină stat membru al NATO şi a subliniat că ţara așteaptă ca Alianţa să fie pregătită să o accepte. Potrivit portalului de ştiri NewsMaker, președintele a făcut declaraţii în acest sens joi dimineaţă, în Republica Moldova, unde a sosit pentru a participa la summitul Comunităţii Politice Europene, desfăşurat în localitatea Bulboaca.

"Ucraina este pregătită să intre în NATO, aşteptăm ca NATO să fie pregătită să accepte Ucraina. Garanţiile de securitate sunt importante nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru vecinii noştri - pentru Moldova, din cauza agresiunii Rusiei" - a afirmat Zelenski, în faţa presei, după ce a fost întâmpinat de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Volodimir Zelenski a mai declarat că este bucuros că se află în Republica Moldova, deşi a menţionat că nu i-a fost ușor să ajungă la evenimentul de la Bulboaca.

Potrivit liderului ucrainean, această vizită este un mesaj al tuturor ucrainenilor că Ucraina sprijină poporul Republicii Moldova și este mereu gata să meargă împreună - umăr la umăr.

Zelenski le-a mulțumit cetăţenilor Republicii Moldova pentru primirea refugiaților ucraineni.

Preşedintele Ucrainei a mai afirmat că a discutat cu omologul său de la Chişinău, Maia Sandu, despre relaţiile bilaterale, despre proiectele importante pe care acestea le vor finaliza în viitorul apropiat, precum și despre viitorul comun în cadrul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.