Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu un război la graniță, ministrul Apărării anunță o premieră pentru România de pe continentul african

Facebook
angel tilvar

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi ministrul apărării naţionale marocan, Abdeltif Loudyi,, au semnat, la Rabat, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar şi tehnic, o premieră în relaţia dintre cele două ţări.

Potrivit Ministerului Apărării, Acordul este primul document de acest fel semnat între România şi Maroc, va asigura cadrul juridic al cooperării în domenii de interes reciproc precum industria de apărare, instruirea personalului în instituţii militare, pregătirea şi exerciţiile, medicina militară şi securitatea cibernetică.

„Sunt convins că acest acord, care reprezintă o premieră, va oferi imboldul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România şi Regatul Maroc, în beneficiul ambelor state”, a declarat ministrul apărării naţionale cu ocazia semnării acordului.

În cadrul întrevederii bilaterale, miniştrii Tîlvăr şi Loudyi au abordat subiecte de interes comun privind relaţia româno-marocană, cu accent pe cooperarea în domeniul tehnico-militar şi pe situaţia de securitate globală, reliefând particularităţile continentului african. În context, ministrul Angel Tîlvăr a adresat părţii marocane invitaţia de a participa la cea de-a noua ediţie a celei mai mari expoziţii de tehnică militară şi de securitate din zona Europei de Est - Black Sea Defence and Aerospace BSDA 2024, care va avea loc la Bucureşti, la finalul lunii mai, invitaţie acceptată de omologul de la Rabat, precizează MApN.

În final, ministrul Tîlvăr a subliniat că Strategia Naţională a României pentru Africa oferă viziunea necesară pentru angajamentele viitoare ale ţării noastre pe continent, inclusiv pe palierul securitar.

Cei doi oficiali au convenit asupra continuării dialogului pe teme de interes comun şi intensificarea cooperării în cadrul organismelor şi organizaţiilor internaţionale din care fac parte România şi Regatul Maroc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.