Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu un singur plămân, Papa Francisc arată IRESPONSABILITATEA absolută: Refuză să poarte mască, riscând sănătatea celor din jurul său

Facebook
klaus iohannis carmen iohannis papa francisc

Papa Francisc se confruntă cu multe critici pentru că nu poartă mască atunci când se întâlneşte cu oameni. Săptămâna trecută, Papa Francisc a purtat mască în timpul slujbei de rugăciune de la Roma, fiind a doua oară când a fost văzut cu faţă acoperită.

Papa Francisc se confruntă cu multe critici pentru că poartă rareori mască atunci când se întâlneşte cu oameni, chiar şi în interior. Unele figuri catolice importante au spus că ar trebui să dea un exemplu şi să-şi protejeze propria sănătate, scrie mediafax.ro.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

La o întâlnire desfăşurată în weekend între Papa şi premierul Spaniei la Vatican, niciunul nu a purtat mască în timpul părţii publice a evenimentului. Deşi Pedro Sánchez avea mască atunci când a ajuns la Vatican, cei doi, dar şi asistenţii lor, au renunţat la ea înainte de intalnirea privată, scrie The Guardian.

Săptămâna trecută, Papa Francisc a purtat mască în timpul slujbei de rugăciune de la Roma, fiind a doua oară când a fost văzut cu faţă acoperită.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

A doua zi, la audienţa generală săptămânală din auditoriul Vaticanului, el nu a mai purtat mască, deşi la finalul audienţei, Papa a întâmpinat mai mulţi episcopi cu care a dat mâna şi s-a conversat îndeaproape cu fiecare.

La începutul acestei luni, Robert Mickens, corespondent la Vatican de 30 de ani, a postat pe Twitter o imagine „foarte deranjantă” a Papei fără mască la o adunare „cu un număr mare de oameni, mulţi dându-şi măştile jos pentru a vorbi cu el. Şi Papa sărută mâinile preoţilor recent hirotonisiţi.”

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Regulamentele Vaticanului stipulează că masca trebuie purtată în interior şi în exterior, acolo unde distanţarea socială poate fi dificilă.

27 de cazuri de coronavirus au existat la Vatican, potrivit unui raport al Universităţii Johns Hopkins.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Papa Francisc, care are 83 de ani şi are doar un plămân după ce celălalt a fost îndepărtat din cauza unei infecţii când era adolescent, ar fi expus riscului de complicaţii grave dacă ar contracta virusul.

Săptămâna trecută, Thomas Reese, preot iezuit şi jurnalist, i-a scris o scrisoare deschisă Papei în care a expus şase motive pentru care acesta ar trebui să poarte mască.

Citește și: Eugen Tomac: ‘După alegerea pe viață a lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, conducerea PSD a decis să marcheze victoria într-un restaurant’

„Încearcă în mod clar să ajungă la un echilibru. Vrea să rămână deschis şi accesibil şi păstrează distanţa socială. Toată lumea încearcă să-şi găsească propriul echilibru, dar ştiu că a fost mai puţin responsabil decât ar dori unii să fie,” a spus Austen Ivereigh, un biograf al Papei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.