Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu un suflu nou adus de trupele proaspete, rușii se pregătesc de ofensivă pe frontul de est

NEXTA
lugansk

Susținuți de bombardamente masive și cu nou suflu adus de trupele noi aduse pe front rușii îi imping pe ucraineni către vest în unele zone ale frontului însă forțele ucrainene ripostează cu lovituri de rachete bine țintite, adânc în teritoriul Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, Serhiy Cherevaty, a declarat pe 7 decembrie că forțele ruse pregătesc o operațiune de contraofensivă în vestul Oblastului Lugansk, o parte din care ar include operațiuni în direcția Kupyansk. Cherevaty a declarat că forțele ucrainene contraatacă activ contraatacurile rusești în zona Svatove, precum și în alte părți. Un blogger rus a susținut pe 6 decembrie că forțele ruse au efectuat contraatacuri de-a lungul întregii linii a frontului Svatove-Kreminna. Ministerul rus al Apărării a susținut pe 7 decembrie că forțele ruse au continuat operațiunile ofensive în direcția lui Lyman.

Forțele ruse au continuat să-și apere pozițiile în direcția Svatove, pe fondul pretențiilor rusești privind continuarea operațiunilor de contraofensivă ucraineană pe 7 decembrie. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse se apără în direcția Kupiansk. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au continuat încercări limitate de a pătrunde în anumite zone ale frontului din estul Ucrainei folosind grupuri mici de forțe. Bloggerul rus a susținut că forțele ucrainene se pregătesc să atace pozițiile rusești de-a lungul liniei Lyman-Peryshi-Synkivka. O organizație de informații cu sursă deschisă din Georgia a prognozat că forțele ucrainene intenționează probabil să încercuiască Svatove și să nu o atace frontal.

Statul Major ucrainean a raportat că forțele ucrainene au respins un asalt rusesc asupra Bilohorivka (12 km sud de Kreminna). Un blogger rus a susținut că forțele ruse au atacat poziții ucrainene în direcția Cervonopopivka (6 km nord de Kreminna) și că forțele ucrainene s-au retras din fortărețele de la sud-vest de Ploshchanka (17 km nord-vest de Kreminna). Un alt blogger rus a susținut că elemente ale Diviziei 144 de infanterie motorizată de Gaardă din Armata 20 rusă de arme întrunite de gardă avansează încet în apropierea Kreminnei. Un blogger rus a susținut că forțele ucrainene au efectuat atacuri pe o rază de 21 km nord-vest de Kreminna, lângă Ploshchanka și Chervonopopivka, precum și de-a lungul autostrăzii Makiivka-Ploshchanka. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse au continuat focul indirect de rutină de-a lungul liniei de contact în estul Harkov și vestul regiunii Lugansk.

Statul Major ucrainean a declarat că trupele ucrainene au respins tentativele de atac rusești asupra Bakhmutului, la nord-est de Bakhmut, lângă Verkhnokamyanske (27 km nord-est de Bakhmut), Spirne (25 km nord-est de Bakhmut), Yakovlivka (12 km). nord-est de Bakhmut) și la sud de Bakhmut, lângă Bila Hora (15 km sud-vest de Bakhmut) și Kurdiumivka (15 km sud-vest de Bakhmut).Atacul de la Bila Hora sugerează că forțele ruse ar fi putut traversa canalul Siverskyi Doneț Donbas din Kurdiumivka și împing spre vest. Surse ruse au susținut pe scară largă că luptătorii Grupului Wagner au preluat controlul asupra Yakovlivka și că lupte aprige sunt în desfășurare lângă Bakhmut în Opytne, Klishchiivka și Soledar. Un blogger militar rus a remarcat că utilizarea zilnică a muniției cu arme de calibru mic de către forțele Grupului Wagner în zona Bakhmut este de 2.000 de cartușe pe zi de persoană. Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că trupele ucrainene au încercat fără succes să recâștige anumite poziții pierdute la sud de Bakhmut. Surse rusești au discutat în mare măsură despre intensitatea operațiunilor din această zonă și au subliniat pierderile mari ucrainene.

O sursă ucraineană a raportat că ucrainienii au bombardat Nova Kakhovka și Hopry (lângă Hola Prystan) în regiunea Herson.] O sursă rusă a susținut că forțele ucrainene au lovit Hola Prystan cu rachete HIMARS. O sursă rusă a mai susținut că apărarea antiaeriană rusă a respins atacurile cu drone ucrainene care vizau aerodromul Belbek din Sevastopol, în Crimeea ocupată de ruși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.