Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba: Decizia SUA este "precipitată" şi "va dăuna relaţiilor bilaterale"

sua-cuba

Decizia Statelor Unite de a rechema vineri "mai mult de jumătate" din personalul ambasadei lor la Havana după misterioasele "atacuri" acustice este "precipitată" şi "va dăuna relaţiilor" dintre Washington şi Cuba, a reacţionat guvernul cubanez, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Considerăm că decizia anunţată astăzi (vineri) de guvernul Statelor Unite, prin intermediul Departamentului de Stat, este precipitată şi va dăuna relaţiilor bilaterale", a comentat responsabila pentru relaţiile cu Statele Unite din cadrul Ministerului cubanez de Externe, Josefina Vidal, citată de postul naţional de televiziune. 

Josefina Vidal a reamintit că "dorinţa Cubei este de a continua o cooperare activă între autorităţile din cele două ţări pentru a lămuri complet această afacere". În acest scop, "va fi primordial să se poată conta pe participarea şi implicarea autorităţilor americane", a adăugat diplomata. 

Ea a mai afirmat că "guvernul cubanez nu are nicio responsabilitate în această presupusă afacere şi îşi respectă riguros obligaţiile legate de Convenţia de la Viena", referitoare la "protecţia integrităţii funcţionarilor străini acreditaţi" în insulă, "fără excepţie, precum şi a familiilor acestora". 

Potrivit Washingtonului, aceste "atacuri" au afectat 21 de angajaţi ai ambasadei în reşedinţe diplomatice americane, dar şi în "hoteluri frecventate de cetăţeni americani" în Cuba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.