Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba denunţă oportunismul politic al noilor sancţiuni americane la adresa sa

sua cuba

Ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez a denunţat luni "oportunismul politic" al administraţiei Trump, care a anunţat în aceeaşi zi că a adăugat Cuba din nou pe lista neagră a SUA cu "statele care susţin terorismul", transmite AFP preluat de agerpres.

"Condamnăm caracterizarea cinică şi ipocrită a Cubei drept stat care sprijină terorismul, anunţată de Statele Unite. Oportunismul politic al acestei acţiuni este evident pentru toţi cei cărora le pasă sincer de flagelul terorismului şi de victimele acestuia", a reacţionat pe Twitter şeful diplomaţiei cubaneze.

Administraţia Trump a anunţat luni, cu nouă zile înainte de sfârşitul mandatului preşedintelui, că a reintrodus Cuba pe lista neagră a SUA cu "statele care susţin terorismul", de pe care fostul preşedinte democrat Barack Obama a retras-o în 2015.

"Cu această măsură, vom trage din nou la răspundere guvernul Cubei şi vom transmite un mesaj clar: regimul Castro trebuie să pună capăt sprijinului său pentru terorismul internaţional şi subversiunii justiţiei americane", a declarat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo într-un comunicat care îi menţionează pe foştii lideri cubanezi Fidel şi Raul Castro. El acuză Cuba, pentru a justifica această sancţiune, pentru că "a susţinut în mod repetat acte de terorism internaţional oferind refugiu teroriştilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.