Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba îşi schimbă ministrul apărării în ajunul congresului partidului

Pixabay
Cuba steag flag

Guvernul cubanez l-a înlocuit joi în funcţia de ministru al forţelor armate revoluţionare pe generalul intrat în istorie Leopoldo Cintra Frias, 79 de ani, cu un alt general veteran, Alvaro Lopez Miera, 77 de ani, cu o zi înainte de congresul Partidului comunist, notează AFP preluat de agerpres.

Potrivit unui comunicat oficial, această modificare a intervenit la cererea lui Raul Castro care trebuie să-i cedeze postul de prim-secretar al partidului unic preşedintelui Miguel Diaz-Canel, 60 de ani, cu ocazia acestui congres de patru zile.

Odată cu Raul Castro ar urma să mai treacă în retragere unele din marile nume ale generaţiei istorice - cei care au făcut revoluţia din 1959 -, inclusiv numărul doi al partidului, José Ramon Machado Ventura, 90 de ani, şi comandantul Ramiro Valdés, 88 de ani.

Leopoldo Cintra Frias, zis şi "Polito", ar urma să părăsească Biroul politic al partidului, alcătuit din 17 membri şi centrul puterii din Cuba.

Veteran al revoluţiei, s-a alăturat armatei rebele a lui Fidel Castro la vârsta de 16 ani, în 1957, înainte de a urma studii militare în fosta Cehoslovacie şi în Uniunea Sovietică.

După misiuni militare din Angola şi Etiopia în anii 1980, el a fost proclamat Erou al republicii de către parlament, al cărui membru este membru din 1976.

El a fost numit ministru al forţelor armate, instituţie care este un stâlp al sistemului cubanez, în 2011, devenind al treilea om care a ocupat acest post în 62 de ani, după Raul Castro şi Julio Casas Regueiro.

Succesorul său, Alvaro Lopez Miera, a fost până în prezent viceministru şi şef al statului-major. Membru al Biroului politic, el este, de asemenea, un veteran al campaniilor militare din Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.