Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuba trimite medici în Turcia şi Siria pentru a ajuta victimele cutremurelor devastatoare

Los Angeles Times
cutremur Turcia

Cuba a anunţat că trimite medici în Turcia şi Siria, alăturându-se astfel efortului internaţional de a oferi ajutor medical şi de salvare în regiunea grav afectată în urma cutremurelor produse la începutul acestei săptămâni, relatează sâmbătă Reuters.

Autorităţile de la Havana au anunţat vineri seara că 32 de medici urmau să plece către Turcia. La începutul săptămânii, ambasadorul sirian Ghassan Obeid a declarat presei de stat cubaneze că 27 de medici cubanezi vor pleca către Siria, informează Agerpres.

Numeroase ţări au trimis personal medical şi echipe de salvare în Turcia şi Siria după cel mai puternic seism produs în zonă în ultimii 20 de ani.

De la revoluţia din 1959, Cuba a trimis în numele solidarităţii "o armată de halate albe" către zone de dezastru şi în regiuni unde au izbucnit focare de boli. În ultimul deceniu, medicii cubanezi s-au aflat în prima linie în regiuni afectate de holeră din Haiti şi de Ebola în Africa de Vest.

Bilanţul provizoriu în urma cutremurelor din Turcia şi Siria era de peste 24.000 de morţi sâmbătă dimineaţa, la patru zile după seismele care au devastat regiunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.