Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cubanezi pe frontul din Ucraina - Guvernul rus nu a comentat acuzațiile

Facebook
razboi-ucraina-soldati

Cuba a descoperit o rețea de trafic de persoane care a constrâns cetățeni cubanezi să lupte pentru Rusia în războiul din Ucraina, a anunțat luni ministerul cubanez de externe, adăugând că autoritățile cubaneze lucrează pentru a "neutraliza și dezmembra" rețeaua.

Declarația ministerului cubanez de externe a oferit puține detalii, dar a precizat totuşi că rețeaua de trafic de persoane opera atât în interiorul națiunii insulare din Caraibe, aflată la mii de kilometri de Moscova, cât și în Rusia.

"Ministerul de interne... lucrează la neutralizarea și dezmembrarea unei rețele de trafic de persoane care operează din Rusia pentru a încorpora cetățeni cubanezi care locuiesc acolo, și chiar unii din Cuba, în forțele militare care participă la operațiunile de război din Ucraina", se arată în declarația guvernului cubanez.

Guvernul rus nu a comentat acuzațiile. Rusia a anunțat anul trecut un plan de creștere a dimensiunii forțelor sale armate cu peste 30%, până la 1,5 milioane de personal de luptă, un obiectiv măreț, îngreunat de pierderile grele, dar încă nedivulgate, din război.

La sfârșitul lunii mai, un ziar rusesc din orașul Riazan a relatat că mai mulți cetățeni cubanezi au semnat contracte cu forțele armate ruse și au fost trimiși în Ucraina în schimbul cetățeniei ruse. Nu a fost imediat clar dacă declarația ministerului cubanez de externe a fost asociată cu informaţia difuzată din Riazan. Dar guvernul cubanez a declarat că a început deja să urmărească în justiție cazurile în care cetățenii săi au fost constrânși să lupte în Ucraina. "Încercările de această natură au fost neutralizate și au fost inițiate proceduri penale împotriva persoanelor implicate în aceste activități", se arată în declarația de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.