Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cuibul în care se pregătesc atentatori sinucigași a fost descoperit în Africa

captură YouTube
uganda asasinat

Armata ugandeză a anunțat că a descoperit un centru de antrenament pentru atentatorii sinucigași cu bombă, potrivit Reuters, anunță mediafax.

Reprezentanții armatei susțin că au descoperit materiale pentru fabricarea de bombe la un centru de antrenament al unui grup rebel aliat al Statului Islamic. Unitatea secretă se află la aproximativ 60 de kilometri vest de capitala Kampala.

Forțele Democratice Aliate (ADF) sunt o organizație care se ascunde în jungla din Republica Democrată Congo. Autoritățile din Uganda o acuză ca a comis o serie de atentate cu bombă în Kampala și în alte părți ale țării, soldate cu cel puțin nouă morți.

Într-unul dintre cele mai grave atacuri, un atentator sinucigaș cu bombă s-a aruncat în aer la intrarea într-o secție de poliție din centrul orașului Kampala. Trei minute mai târziu, alți doi atentatori sinucigași cu bombă s-au detonat de-a lungul unui drum care duce la parlament.

Facilitatea de antrenament a fost găsită în casa unui localnic, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Felix Kulayigye.

Un tunel folosit pentru antrenament fusese săpat într-una dintre camere, a spus el.

Autoritățile au recuperat materiale pentru fabricarea bombelor, inclusiv metal, cuie și fire, precum și gloanțe și un pistol prevăzut cu amortizor, a spus el.

Trei persoane au fost reținute. Kulayigye a declarat că cei trei suspecți cumpăraseră deja o mașină pe care intenționau să o folosească în cadrul unui atac.

„Ei erau în curs de asamblare a unei bombe care urma să fie luată de acea mașină pentru a exploda într-un loc public", a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.