Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele învoielii dintre Fenechiu și DNA: Care a fost înțelegerea

relu fenechiu

Desi nimeni nu credea ca este posibil asa ceva, Relu Fenechiu a facut o intelegere cu procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti. Fenechiu a recunoscut savarsirea faptelor asa cum au fost descrise de procurori, iar acestia din urma i-au stabilit o pedeapsa de 3 ani si zece luni de inchisoare. La prima vedere, din punct de vedere juridic, rationamentul unei asemenea intelegeri pare a fi unul avantajos pentru ambele parti: Fenechiu poate iesi mai repede din spatele gratiilor, iar procurorii nu vor mai trage pentru o condamnare in instanta de judecata. In prezent, Fenechiu executa o pedeapsa de cinci ani in dosarul Transformatorul.

Citește și: Atac furibund al lui Traian Băsescu în miez de noapte: 'Nu vă e ruşine?'

Avand in vedere ca ambele fapte sunt comise inainte de intrarea in vigoare a noilor coduri in materie penala, contopirea celor doua pedepse se va face pe vechiul cod Cod penal. O asemenea interpretare juridica este favorabila lui Relu Fenechiu pentru ca instanta are posibilitatea sa-i stabileasca pedeapsa definitiva la cinci ani de inchisoare, fara sa-i mai aplice un spor de pedeapsa. Pe noul Cod penal, acest spor este obligatoriu. De asemenea, daca ar fi mers in fata instantei de judecata, Fenechiu ar fi putut primi o noua pedeapsa mult mai mare decat cea stabilita impreuna cu procurorii de la DNA. In acest nou dosar este acuzat de trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani - DETALII

"În perioada 2012-2014, inculpatul Fenechiu Relu, în calitatea amintita mai sus, a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (în valoare de 13.990.059 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (în valoare de 8.130.721 lei, fara TVA), pentru sprijinul promis si acordat în câstigarea si derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat în interventia sa la functionari din cadrul Ministerul Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment", se arata intr-un comunicat de presa remis ieri de DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.