Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele negocierilor între PSD și PNL: telefoanele care au blocat discuțiile/SURSE

PNL PSD

La momentul desemnării lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, situația politică părea că își găsește o rezolvare rapidă printr-o colaborare neașteptată între PSD și PNL, dar, ca de obicei, ”diavolul” se ascunde în detalii.

Negocierile care au avut loc, la Vila Lac, între PSD și PNL au ajuns într-un impas, iar surse politice ne-au explicat că cele două partide se află pe poziții radical diferite, greu de armonizat.

În timpul negocierilor, pe surse au ”răsuflat” o serie de informații care ar fi îngreunat mult negocierile. Astfel, cei de la PSD s-au plâns că liberalii au scurs informații conform căreia Marcel Ciolacu ar negocia poziții pentru el și o serie de lideri PSD, inclusiv intrarea la guvernare cu miniștrii. Cum astfel de solicitări nu au existat și coroborat cu un alt set de telefoane ale unor fruntași PNL spre lideri PSD din teritoriu în care vorbeau de ”negocieri personale ale lui Ciolacu și alții din conducere” au arătat că în fapt liberalii își doresc un joc de forță

Acesta ar fi fost episodul care a tensionat negocierile și a zdruncinat încrederea celor două părți. Surse apropiate negocierilor ne-au explicat că, în acest context, cei de la PSD au realizat că orice discuție ar avea cu liberalii, aceștia vor scurge către presă informații care să îi avantajeze.

În schimb, surse din PNL ne-au explicat că situația nu este ”chiar atât de gravă”, iar relația cu PSD nu a fost iremediabil stricată. Cei de la PNL consideră că această primă rundă de negocieri a fost una ”exploratorie” și zilele viitoare se vor așeza la masă liderii celor două partide.

Surse liberale ne-au precizat faptul că Florin Cîțu face ”un joc de forță”, asta pentru că se află la prima negociere politică majoră, din calitate de președinte al PNL. Acesta ar dori să demonstreze partidului că se poate întoarce cu o zestre cât mai importantă, dar mai ales să arate că partidul nu este total subordonat președintelui Klaus Iohannis.

Este posibil ca negocierile dintre PSD și PNL să fie reluate, dar multe depind în special de cei de la PSD. Dacă aceștia nu vor ceda, atunci liberalii vor fi nevoiți să încerce o negociere cu USR, însă aceasta s-ar putea dovedi chiar mai grea decât cea cu PSD.

Singura certitudine este că situația este în continuare una extrem de tensionată și am putea ajunge în situația în care Nicolae Ciucă va depune mandatul, asta pentru că nu reușește să genereze o majoritate în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.