Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CULMEA politicii: Un lider PNL refuză să fie scăpat de dosarele de la DNA

PNL

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a refuzat să comenteze decizia Guvernului în ceea ce priveşte modificarea codurilor penale, deşi aceste modificări legislative ar putea să aibă ca efect clasarea a două dosare în care el este acuzat de abuz în serviciu, el precizând însă că nu şi-ar dori ca aceste dosare să fie "clasate".

Flutur a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că şi-ar fi dorit ca dosarele în care a fost anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie să fie finalizate şi înaintate instanţei spre soluţionare.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

"Nu comentez. Nu e o problemă pe care să o comentez, pentru că nu e rolul meu să o comentez. Nu aş dori să se claseze. Mi-aş dori să se dovedească că nu a fost un abuz în serviciu în instanţă", a afirmat Flutur.

Primarul în exerciţiu al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, ar putea fi scos de sub urmărire penală, ca urmare a modificărilor legislative adoptate, marţi seară, de Guvern.

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

Surse din Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că dosarele în care Flutur este anchetat pentru abuz în serviciu ar urma să fie clasate.

Într-unul dintre dosare, Flutur este acuzat că, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafaţă de 130,01 metri pătraţi, situată în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, care avea destinaţia de alee pietonală, societăţii comerciale Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului "Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere", contrar unei hotărâri a Consiliului Local Botoşani emise în luna mai 2008, care prevedea că hotelul şi parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat.

Citește și: Facebook e în prag de a fi ABANDONAT: Ce li se pregătește utilizatorilor de Messenger

"Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki", susţin procurorii DNA.

Ulterior, pe 18 aprilie 2012, Flutur a încheiat un nou contract de concesiune, tot cu societatea comercială Belvedere SRL, pentru aceeaşi suprafaţă de teren, pe durata existenţei construcţiei.

Citește și: SCANDALOS. Iliescu, Dragnea, Ponta, Năstase, Tăriceanu, Hrebenciuc și alți politicieni cu dosare penale vor beneficia de ordonanțele hulite în stradă. Cel mai mare profitor e președintele penal al PSD

Procurorii au stabilit că prin acest contract au fost afectate atât interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani, cât şi cele ale Liceului "Ştefan Luchian" al cărui teren de sport a fost micşorat cu suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale.

În cel de-al doilea dosar, Flutur este acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi semnat un contract de concesiune a unui teren public pe care ulterior s-a construit singurul mall din Botoşani. Ancheta vizează fapte de corupţie şi asimilate acestora, comise în perioada 2006- 2012.

Citește și: Ai pisică sau câine? TREBUIE să citești acest studiu

Sursele judiciare susţin ca ancheta vizează încălcarea atribuţiilor de serviciu de către mai mulţi funcţionari ai Primăriei şi de către primarul municipiului Botoşani. Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ două milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.