Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culmea tupeului: O asociaţie a procurorilor ia la mişto Curtea Constituţională

clovn justitie

O asociaţie formată din zeci de procurori cu realizări profesionale incerte transmite un comunicat prin care ia practic la mişto Curtea Constituţională, după decizia de marţi, 8 iunie, în care s-a stabilit modalitatea corectă de interpretare şi aplicare a hotărârii CJUE pe tema MCV.  Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) critică decizia CCR şi propune în mod ironic lecturi obligatorii pentru viitorii judecători ai Curţii.

"Având în vedere decizia CCR de marți, 8 iunie 2021, care statuează că Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție funcționează constituțional în raport cu criticile formulate de contestarii Secției și în raport cu decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene,

Analizând în același timp, materialul publicat de Comisia Europeană în cadul Mecanismului de Cooperare și Verificare, care critică lipsa de angajament a autorităților române referitor la existența (încă ) a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justitie,

Curtea Constituțională a României trebuie să aibă în vedere că următoarele hotărâri CJUE privind principiul priorității de aplicare a dreptului comunitar:

- Case 106/77 – Amministrazione delle finanze dello Stato v. Simmenthal [1978]

- Case 6/64 Flaminio Costa v. E.N.E.L. [1964]

- Case 26-62 NV Algemene Transport – en Expeditie Onderneming vanGend & Loos v. Netherlands Inland Revenue Administration [1963]

- Case 11/70 International Handelsgesellschaft MbH [1970]

- Case 459/03 Commission of European Communities v. Ireland [2006]

- Case 43-75 Gabrielle Defrenne v. Societe anonyme belge de navigation aerienne Sabena [1976]

- Case 2-74 Jean reyners v. Belgian State [1974]

- Case 36-74 B.N.O. Walrave and L.J,N. Koch v Association Union cycliste internationale, Koninklijke NederlandscheWielrenUnie et Federacion Espanola Ciclismo [1974]

sunt obligatorii chiar și, sau mai ales PENTRU, judecătorii distinsei Curți.

O scurtă lectură a acestora va scuti membrii săi de la pericolul calificării deciziei menționate drept un veritabil atentat la adresa valorilor europene, de natură a atrage nu doar critici, ci și sancțiuni la adresa României din partea CE.

Pentru evitarea unor alte astfel de situații, AMASP solicită introducerea acestor hotărâri ca tematică obligatorie pentru cei care, indiferent de zona din care provin, vor fi numiți, de acum încolo, în funcția de judecător al Curții Constituționale a României.

De asemenea, AMASP atrage atenția membrilor CCR asupra art. 148 alin 2 din Constituție care consacră principiul sus menționat, și acest articol fiind general obligatoriu, la fel ca toate celelalte", se arată în comunicatul asociaţiei, distribuit pe Facebook de deja celebra Alexandra Lăncrănjan, care reuşeşte să ţină în nelucrare dosarul Tel Drum de peste patru ani.

Iată cum asociații de magistrați, înființate aparent doar ca să ofere o tribună pentru a arunca noroi în stânga și în dreapta, ajung să pună în discuție probitatea profesională a unor membri ai Curții Constituționale, care, dincolo de păcatele lor, sunt învestiți cu o autoritate de stat. Această bătaie de joc din partea unor procurori transmite în mod evident un mesaj în concordanță cu Rapoartele MCV și Deciziile CJUE.

AMASP nu e la primul derapaj de acest fel, după ce recent au întrebat public PSD daca membrii CSM Evelina Oprina şi Gabriela Baltag sunt membre de partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.