Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cultură de cannabis pe 60.000 de metri pătrați, într-o zonă muntoasă greu accesibilă din Bihor

DIICOT Oradea
cannabis

Patru persoane care au cultivat cannabis pe 60.000 de metri pătrați, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă din județul Bihor au fost reținute. Peste 2.600 de plante și peste 200 de kg de masă vegetală a fost găsită de polițiști și de procurorii DIICOT în timpul perchezițiilor.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Cercetările arată că în cursul lunii iunie, cei patru inculpați au achiziționat un teren în județul Bihor, în suprafață de peste 60.000 de metri pătrați, scopul fiind înființarea unei culturi de cannabis, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure.

Procurorii DIICOT Oradea împreună cu poliţiştii Serviciului Antidrog - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare, miercuri, un mandat de percheziție domiciliară, identificând la locația respectivă două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de cannabis, prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, în care se aflau 2.628 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare.

Masa vegetală, în greutate de 203 kg, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, într-o anexă a imobilului percheziționat, a fost identificată o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de cannabis.

În aceeași locație au fost identificate echipamente specifice de ventilație, sisteme de irigat, hidrofoare, sisteme de iluminat, dispozitive specifice de reglare a temperaturii și PH-ului din apă, fertilizatoare, cântare electronice de precizie, precum și alte aparaturi specifice în cultivarea plantelor de cannabis.

Ulterior, organele de cercetare penală au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară în Oradea, la imobilele deținute de trei dintre cei patru inculpați, în urma cărora au fost identificate și ridicate sune de bani în valută și lei (10.945 de euro, 19.800 de lei), cântare electronice de precizie precum și mai multe telefoane mobile.

În cursul zilei de joi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.