Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a apărut criza energetică? Europarlamentarul Gheorghe Falcă: 'Am ajuns la o creștere a gazului de 170% din ianuarie până în septembrie'

Inquam Photos - Octav Ganea
Gheorghe Falcă

Criza energiei de la nivel european este simțită puternic și în România. Europarlamentarul român Gheorghe Falcă a explicat, sâmbătă, la Be EU, cum a apărut criza energetică.

"A existat un debit foarte mic în 2020, când stocurile de gaze au fost foarte limitate, și de aceea anul 2021 când economia s-a relansat cererea a fost mai mare decât oferta și am ajuns la o creștere a gazului de 170% din ianuarie până în septembrie. Așa a apărut criza.

O criza care se va gestiona cu sprijinul Comisiei Europene în parteneriat cu statele membre. Săptămâna aceasta primim soluțiile, care pot fi soluții globale, unde statele pot să intervină cu acceptul comisiei și, evident, ne interesează foarte mult și să vedem cum poate fiecare stat să contribuie, nu doar la a ieși din ciză, pentru că ieșirea din criză se estimează a fi între 6 și 8 luni. ci a reuși să facem tranziția verde și să avem capacități mult mai mari pentru producerea de energie electrică", a spus Gheorghe Falcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.