Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a creat Dragnea un sistem de protecţie a baronilor la ANAF (presă)

Chiar dacă săptămâna viitoare are un nou termen la Curtea Supremă, în procesul în care a fost condamnat deja cu suspendare, Liviu Dragnea nu se lasă şi continuă să-şi perfecţioneze sistemul creat în paralel cu instituţiile statului. Una dintre principalele ţinte ale preşedintelui interimar al PSD este ANAF, al cărui control încearcă să-l preia prin toate mijloacele, pentru a-şi întări astfel poziţia în faţă influenţilor baroni din teritoriu. Dragnea tocmai încearcă să-şi impună propriul om de încredere în fruntea Antifraudei, scrie ziarul Naţional.

Dragnea este conectat deja la ultrasecretul sistem informaţional „Phoenix”, prin intermediul „lotenentului” sau, Florin Tunaru, cel care i-a fost consilier încă de pe vremea când Dragnea era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. După instalarea la Putere a Guvernului Ponta, liderul pesedist l-a "împins" pe Tunaru până în Consiliul de Administraţie al CEC Bank, l-a făcut secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice şi l-a infiltrat şi în ANAF, unde este vicepreşedinte pe probleme de inspecţie fiscală. Adică exact poziţia din care, dacă i-ai rămas loial „stăpânului” care te-a numit pe acest post, îi poţi dovedi cu prisosinţă recunoştinţă…

Acum, Florin Tunaru taie şi spânzură pe la Ministerul Finanţelor, mai ales că toată lumea ştie că îl are în spate pe Liviu Dragnea. Iar această loialitate ieşită din comun a actualului secretar de stat faţă de protectorul sau este pusă de iniţiaţii sistemului şi pe seama amintirilor penale care l-ar chinui încă pe Florin Tunaru, de pe vremea când avea grijă de trezoreria PSD Teleorman, mai scrie sursa citată. Şi cu toate că se pare nu i-ar fi ieşit calculele bine, norocul său a fost că organele de anchetă locale erau prea timorate de protecţia pe care i-o oferea făţiş Dragnea ca să mai ducă până la bun sfârşit dosarul penal pe care îl începuseră în forţă pe seama lui Tunaru. Pe urmă, Dragnea l-a cadorisit cu un post de director la DGFP Teleorman, după care l-a adus la Bucureşti, unde toate porţile i s-au deschis ca prin minune.

Florin Tunaru are acces direct la sistemul „Phoenix”, care cuprinde toate informaţiile cu privire la controalele aflate în lucru sau care urmează să fie declanşate. Ceea ce reprezintă o adevărată comoară pentru oricine ar dori să „se dea mare” în faţa celor care aşteaptă cu sufletul la gură să ştie dacă îi va calcă sau nu ANAF-ul. Iar Liviu Dragnea continuă să-i impresioneze pe baronii din teritoriu, care îl sprijină masiv la şefia partidului, cu „premoniţiile” sale. În plus, acesta le-ar putea face şi o bucurie imensă sutelor de aleşi locali aflaţi într-o situaţie ingrată şi care, în urmă rapoartelor devastatoare ale Curţii de Conturi, au fost găsiţi buni de plata, cu sume de-a dreptul uriaşe, pentru că au acordat, începând din 2007 încoace, sponsorizări generoase pentru tot fel de ONG-uri de casă, fundaţii sociale sau cluburi sportive municipale. După cum reiese din informaţiile ziarului Naţional, omul lui Dragnea de la Ministerul Finanţelor tocmai lucrează la un proiect de amnistie fiscală a tuturor acestor datorii ale baronilor.

În paralel, Liviu Dragnea încearcă din greu să-şi impună un alt om de casă, de la el din Teleorman, la vârful Fiscului. Este vorba despre Gabriel Cărbunaru, cel care a condus Direcţia Regională Antifraudă Alexandria. Cu „performanţe” atât de excepţionale, încât nici măcar ameninţările lui Liviu Dragnea nu l-au putut convinge pe Victor Ponta să nu-l dea afară. Însă, deşi zburat din fruntea Antifraudei Alexandria, Cărbunaru vrea acum nici mai mult nici mai puţin decât să preia conducerea întregii Direcţii Antifraudă din cadrul ANAF, post vacantat după recentele probleme penale ale lui Romeo Nicolae. Deocamdată, pentru a intra în cărţi, i s-au aranjat astrele pentru şefia Antifraudei pe Capitală. Numai că Gabriel Cărbunaru a picat chiar şi aşa concursul, scrie ziarul Naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.