Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a 'cumpărat' Ilan Șor alegerile din Găgăuzia? Investițiile promise de fugarul moldovean în regiune se ridică la peste 25 milioane de euro

anticorupție.md
ilan sor

În cadrul întrevederii politicianului moldovean fugar Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, cu președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, părțile au ajuns la un numitor comun privind implementarea mai multor proiecte în autonomie. Potrivit unui comunicat al APG, în acest an, Șor a promis să investească în Găgăuzia 500 milioane de lei moldovenești (125 milioane lei românești), conform deschide.md.

Astfel, părțile au decis crearea, în decurs de 30 de zile, a unui comitet executiv (guvernul local), precum și să elaboreze în toate localitățile din autonomie proiecte care urmează să fie realizate în acest an.

Totodată, partea găgăuză urmează să identifice un lot de teren pentru construcția unui aeroport, iar alt teren – pentru construcția „Gagauzland”.

Amintim că Ilan Șor a anunțat că a avut o întrevedere cu liderul APG Dmitri Constantinov, deputatul APG Ilia Uzun, și președintele Consiliului de observatori al postului public de televiziune GRT Mihail Vlah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.