Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a dat peste cap Ciolos Parlamentul. Zgonea s-a enervat

vot parlament

Premierul Dacian Ciolos a luat o decizie care a dat peste cap procedurile parlamentare, lucru care l-a enervat pe presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea.

Noul premier a decis sa renunte la majoritatea secretarilor de stat din ministere, insa pana acum el nu i-a inlocuit cu altii care sa fie pe placul sau. Aceasta situatie a complicat relatia dintre Guvern si Parlament, cat si procesul legislativ in care secretarii de stat joaca un rol important, sustin surse parlamentare.

Acestia reprezenta ministerele la Comisiile de specialitate din Parlament si sustin initiativele legislative ale Guvernului. De la instalarea noului Guvern acei cativa secretari de stat care au mai ramas s-au plans ca abia fac fata sa participe la sedintele Comisiilor.

Secretarii de stat trebuie sa prezinte initiativele Guvernului si in Parlament, insa la dezbaterile de la plenul de miercuri secretarii de stat au intarziat sa isi faca aparitia dupa ce ordinea de zi a fost suplimentata cu legi de aprobare a unor ordonante de urgenta. Presedintele Camerei Deputatilor a fost deranjat de aceasta intarziere.

"Poate vor sa vina duminica", a spus Zgonea ironic.

Daca unii secretari de stat au reusit sa ajunga in cele din urma la sedinta de plen, altii nu au venit, incercand sa fie in locuiti de persoane asimilate secretarilor de stat. Zgonea a subliniat ca acestia nu au dreptul sa vorbeasca in fata plenului si astfel proiectele legislative respective au fost amanate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.