Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a devenit Dragnea inamicul numărul 1 pentru americani: Promisiuni încălcate pe legea offshore (surse)

dragnea perry

Camera Deputaţilor a votat, în plenul de miercuri, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. PSD a adăugat la Camera Deputaţilor prevederi care au nemulţumit atât partenerii de la ALDE, cât şi companiile care vor să investească în extragerea gazelor naturale din Marea Neagră.

A fost prima dată când Liviu Dragnea a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, iar acest lucru vine pe fondul unei neînţeleri între lideri PSD şi oficialii americani. Dragnea a avut pe 18 septembrie o întâlnire cu Rick Perry, secretarul american al energiei. Potrivit unor surse politice. preşedintele PSD s-a angajat că va ţine cont de propunerile americanilor în privinţa legii offshore, în special de doleanţele companiilor investitoare. Dragnea ar fi refuzat la discuţia cu Perry să asiste şi Călin Popescu Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Sănătos şi săţios: Fructul care scade riscul de a face accident vascular cerebral

După doar două săptămâni, deputaţii PSD au depus amendamente la legea offshore care nu au fost deloc pe placul investitorilor americani, ale căror beneficii erau substanţial reduse faţă de forma adoptată de Senat. Potrivit surselor politice, amendamente ar fi venit direct de la cabinetul lui Liviu Dragnea, cu doar câteva ore înainte de adoptarea acestora în comisiile de specialitate.

Dacă nu e clar ce anume l-a făcut pe Liviu Dragnea să se răzgândească şi să-şi încalce promisiunile făcute la întâlnirea cu Rick Perry, e limpete că atitudinea liderului PSD i-a nemulţumit profund pe americani. Atât de profund încât ambasadorul Hans Klemm nu s-a sfiit să le spună invitaţilor de la un eveniment organizat marţi seara că pentru americani cuvântul lui Dragnea nu mai valorează nimic.

Interesantă a fost şi atitudinea UDMR, care cu o zi înainte de votul în plen se părea că va asigura majoritatea de care PSD avea nevoie. Maghiarii s-au răzgândit în ultimul moment, susţinând că mai au nevoie de explicaţii. Potrivit unor surse politice, în noaptea dinaintea votului s-au purtat tratative intense pentru a se obţine această amânare, cu intervenţii direct din SUA la liderii UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.