Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fluierat Sorin Cîmpeanu în biserică

www.edu.ro
sorin cimpeanu

Multă lume a fost mirată de demisia intempestivă a ministrului Sorin Cîmpeanu. Rezistase și părea să reziste fără probleme în fruntea Ministerului Educației  în ciuda a tot felul de probleme care de care mai discutabile. Nimic nu prevestea o postare pe facebook în care anunța că demisionează brusc.

Care de mai de care tot felul de ong-iști care mai de care vopsiți politic au început să se bate cu pumnii în piept clamând victoria care ar fi dus la demisia ministrului.

Numai că mișcarea a fost una politică. Potrivit informațiilor noastre ministrul Sorin Cîmpeanu se vedea de ceva vreme președinte al Senatului României și mai recent chiar președinte al Partidului Național Liberal. Evident că în atari condiții lucrurile se complică.

Acum câteva luni se vorbea insistent de preluarea de către Sorin Cîmpeanu a portofoliului de președinte al senatului României, dar soluția agreată de actualii șefi a fost ca la Senat să se meargă pe un interimar prelungit până la posibila rotativă guvernamentală potrivit protocolului convenit de Coaliția PNL-PSD-UDMR.

Cum venirea iernii și acutizarea crizei energetice aduce cu sine și multă, foarte multă nemulțumire populară, există teoretic posibilitatea ca lucrurile să scape de sub control. Un zvon ajuns în posesia stiripesurse susține că ministrul Sorin Cîmpeanu ar fi spus în anumite cercuri că are susținerea prezidențială pentru a prelua șefia partidului după Nicolae Ciucă.

Ținând cont de rezistența în timp a ministrului la tot felul de probleme, inclusiv a celor de plagiat al unui curs universitar, este poate evident că demisia forțată i s-a tras exact din zona politică. De altfel... demisia a fost anunțată fix la câteva ore după revenirea în țară din Japonia de la funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe, a premierului Nicole Ciucă cu care a și avut o scurtă întâlnire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.