Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

#suntemcolectiv - Cum a fost la marșul solidarității

IMG_9951

Într-o atmosferă solemnă mii de persoane s-au strâns la statuie, în Piața Universității, pentru a aduce un ultim tribut celor care au murit în incendiul de vineri seara care a cuprins clubul Colectiv. Numărul victimelor se ridica duminică seara la 30 de persoane.

Am observat o acțiune mobilizare cum rar am întâlnit în ultimul timp în București - tragedia i-a adus împreună pe toți. Mii de persoane au venit duminică, 1 noiembrie, să participe la marș. Erau tineri, bătrâni, adolescenți și părinți care și-au adus și bebelușii. În jurul orei 14:20 mulțimea a pornit în coloană spre clubul Colectiv.

Erau persoane cunoscute, jurnaliști, vedete sau simpli cetățeni, ca mine și ca voi. Poliția și jandarmii s-au ocupat de siguranță, în timp ce oamenii s-au deplasat pe traseul Piața Universității - Piața Unirii - Splaiul Independenței - strada Pionerul - Fabrica Pionerul (în incinta căreia se afla clubul Colectiv).

IMG_9945

În mulțime am zărit oameni care se îmbrățisau, plângeau unul pe umărul celuilalt, se consolau reciproc sau discutau, cu revoltă și supărare în glas, că așa ceva nu trebuia să se întâmple.

IMG_9928

Am văzut vedete care nu făceau tam - tam, ci se deplasau în tăcere (Tudor Chirilă, Tiberiu Albu), dar și persoane cu care poate v-ați întâlnit la petreceri, la birou sau pe stradă.

IMG_9983

IMG_9945

IMG_9976

IMG_9993

Din discuțiile surprinse în treacăt, am putut trage totuși o concluzie: în ciuda evenimentului tragic, care ne-a lăsat pe toți în stare de șoc, fără cuvinte, faptul că mii de persoane au dat dovadă de solidaritate, și au rupt o bucată din timpul lor liber pentru a ieși în stradă, e o rază de speranță. Asta ne demonstrează că nu suntem imuni  la suferința celor din jur, ci suntem capabili să empatizăm, să jelim alături de cei care trec prin cele mai negre momente din viața lor.

IMG_9966

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.