Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost prezisă revenirea în prim-plan a 'greilor' PDL: 'Sunt multe energii adormite care aşteaptă lideri puternici pentru a se manifesta'

romanialibera.ro
blaga

Lideri ai fostului PDL, în frunte cu Vasile Blaga, şi-au anunţat întoarcerea în prim-planul vieţii politice autohtone, printr-o întâlnire la sediul PNL din Modrogan. Mişcarea, care anunţă o evoluţie interesantă în următorii doi ani electorali, a fost "prezisă" cu 10 zile înainte de Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc.

Vezi şi: STUDIU: Alimentul banal care te poate proteja de accidentul vascular cerebral

"Prin eşecul acțiunii lor, care a dus la o pesedizare fără precedent a statului, promotorii de dreapta ai "debăsificării" (eliminarea din jocurile de putere a tuturor celor percepuți ca reprezentanți ai epocii Băsescu) i-au revalidat pe aceştia drept singurii cu forță, capabili să scoată PSD din ecuația conducerii României. Chiar dacă faptele îi validaseră deja (infrastructură, reforme majore în justiție, educație, muncă, politică externă), politic ei au fost marginalizați cu cinism. Realitatea îi obligă pe cei dintre ei cu bilanț şi încă dispuşi să reintre în ring să o facă. E nevoie de un leu în arena prea plină de hiene şi... iepuraşi", scrie Funeriu pe Facebook, pe 10 iulie.

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Daniel Funeriu afirmă că "prezicerea" sa era bazată pe o necesitate evidentă pentru orice cunoscător. Acesta susţine că nu este implicat direct în revenirea foştilor lideri PDL.

Reporter: - Domnule Daniel Funeriu, un observator atent ar spune că aţi prezis, prin statusul din 10 iulie, ceea ce am văzut cu toţii miercuri: revenirea foştilor lideri ai PDL în prim-plan. Sunteţi implicat în această resuscitare politică sau era doar un "feeling", un fel de "wishful thinking"? Şi, mai ales, vă veţi regăsi printre cei care doresc să se implice din nou la vârf în politica românească?

Daniel Funeriu: - A fost ”instructed guess”, ca să rămân în anglofonisme. Am exprimat atunci o necesitate pe care orice cunoscător o vedea cu ochiul liber: necesitatea să avem în prim-plan oameni care ştiu cum să lupte cu PSD şi care au bilanţ. Vorbesc cu multă lume şi, fără să mi se fi spus explicit, am simţit că asta se va întâmpla. În ceea ce mă privește: nu sunt implicat direct. E clar că sunt multe energii adormite care aşteaptă lideri puternici pentru a se manifesta. Oamenii cu greutate politică nu prea acceptă leadershipul actualilor şefi ai partidelor de opoziţie. Nu mi-l imaginez pe Ibrahimovici acceptâd să-i fie căpitan fostul sau copil de mingi.

Vezi şi: Hipoclorhidria – una dintre cele mai neplăcute boli asociate stresului. Cum se poate trata .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.