Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a încercat PNL să racoleze un parlamentar pe filieră religioasă

ioan_iovescu

Tatonările au durat câteva luni, iar pe măsură ce tensiunea creştea în USL oamenii „domnului Dan” îngroşau rândurile Puterii. La Senat, din 21 de oameni, PP-DD a rămas cu trei. Unul dintre cei trei, senatorul de Timiş Ioan Iovescu, nu a dus lipsă de oferte, însă principiile l-au împiedicat să trădeze partidul pe listele căruia a fost ales. Devenit membru într-o biserică baptistă după ce a ajuns în Parlament, Iovescu susţine că prima ofertă de a deveni traseist politic a avut-o de la PNL. Senatorul pune întâmplarea pe seama faptului că un al senator de Timiş, liberalul Ben-Oni Ardelean, este şi el creştin baptist.

„Am avut şi eu tot felul de oferte. Am fost onorat cumva prin faptul că PNL a fost chiar primul partid care a venit la mine şi mi-a făcut oferta de a merge la ei, de acum un an. I-am apreciat că ei nu au aruncat cererile peste tot. Probabil le-a spus şi domnul Ben-Oni Ardelean că sunt şi eu ca şi el într-un cult în care trădarea nu ne caracterizează. Şi-or fi zis «Hai că acum e momentul!», pentru că în momentul ăla nu eram botezat, «Că dacă se botează nu mai vrea.»”, a declarat Iovescu.

„Cea mai serioasă propunere am primit-o de la PSD, înainte de ruperea USL, când erau în negocieri cu UDMR. Nu cred să fi fost cineva de la PP-DD care să nu fi fost contactat. Când a început să se spargă treaba, s-au orientat spre noi. Cum zice Diaconescu: datorită nouă s-a rupt USL. Dacă noi eram uniţi, ei mai stăteau împreună, că nu aveau acea majoritate. Ei şi-au asigurat majoritatea largă, lejeră prin noi”, a adăugat senatorul.

Foto: debanat.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.