Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a mințit Ioana Mihăilă despre banii de la MS. Cîțu și Vîlceanu au aratat cifrele. Suma uriașă necheltuită (VIDEO)

Inquam Photos / George Calin
dan vilceanu

La audierile din Parlament, Ioana Mihăilă l-a acuzat ieri pe Florin Cîțu pentru faptul că nu a alocat bani pentru Ministerul Sănătății, și a dat bani pentru primari, 1 miliard pentru a cumpăra primarii de la Congres. De fapt, situația era total diferită.

La puțin timp după audierea lui Mihăilă, Dan Vîlceanu a explicat ieri seară, într-o emisiune tv, că MS avea 480 de milioane de lei necheltuiți, înainte de rectificare. Și legal, potrivit Legii bugetului de stat, Ioana Mihăilă putea folosi banii respectivi, în funcție de necesitățile din buget, banii puteau fi mutați de la un capitol la altul în bugetul MS, prin transfer.

Totodată, Vîlceanu a mai menționat mai menționat ce bani a primit MS deși 480 de milioane erau în bugetul MS, necheltuiti:

- 3,7 miliarde primiti la rectificare

- 460 de mil din fondul de rezerva pentru remdesivir, tocilizumab si anticorpi monoclonali

- 9 milioane de lei pentru vaccinurile tradiționale.

In același timp, Florin Cîțu i-a raspuns Ioanei Mihăilă chiar la începutul lui septembrie, când aceasta a lansat acuzațiile la adresa sa, prima dată, după ce USR a ieșit de la guvernare.

"Eu nu ştiu de ce lumea încearcă să-şi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 483 de milioane, cred, 480 de milioane necheltuiţi care sunt nedistribuiţi. Aceşti bani erau acolo, la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească Legea bugetului aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie banii pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acestui an. Deci erau 480 de milioane", a spus premierul pe 4 septembrie.

Deci și Florin Cîțu, și Dan Vîlceanu au explicat foarte clar că Ministerul Sănătății avea 480 de milioane de lei necheltuiti in buget, înainte să fie adoptată rectificarea bugetară.

Așadar,  Ioana Mihăilă avea bani nefolosiți in buget, dar a descoperit toate aceste presupuse nereguli la câteva zile după ce a plecat de la MS, când USR a plecat de la guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.